HIFK kiinnitti alle 18-vuotiaiden maailmanmestareita - nappasi maalivahtilupauksen Jokereista

LIIGA / Uutinen
Jääskä sai liigasopimuksen.
HIFK on tehnyt sopimukset keväällä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta voittamassa olleiden Juha Jääskän, Miro Heiskasen ja Niilo Halosen kanssa.

Maalivahti Niilo Halonen siirtyy HIFK:hon Jokereista, jossa on pelannut viimeiset kolme kautta. Päättyneellä kaudella 17-vuotias Halonen pelasi Jokereiden A- ja B-nuorissa. Hänet valittiin kaudella 2014-15 B-nuorten SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Omista junioreistaan HIFK teki sopimukset puolustaja Miro Heiskasen ja hyökkääjä Juha Jääskän kanssa. Liiga-debyyttinsäkin viime kaudella tehnyt Jääskä iski helsinkiläisseuran A-nuorissa 39 ottelussa tehot 8+16. 16-vuotias Heiskanen tehtaili puolestaan 30 ottelussa pisteet 3+11.

Heiskasen ja Jääskän sopimukset ovat kolmivuotisia. Halosen kontrahti on kaksivuotinen. Heidän lisäkseen myös alle 18-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueessa pelanneella Markus Niemeläisellä on sopimus HIFK:n kanssa, mutta hän pelasi päättyneen kauden lainalla OHL-joukkue Saginaw Spiritissä.

− Kaikki kolme ovat lupaavia pelaajia ja odotamme heidän nousevan muutaman seuraavan kauden aikana Liigamiehistöömme. Tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta ja IFK:ssa tuntuu olevan imua, sillä meille on tänä keväänä tullut eri juniori-ikäluokkiin useita maajoukkuepelaajia. Uudistukset ja satsaukset, joita olemme junioripuolelle tehneet, ovat jo nyt alkaneet tuottaa hyviä tuloksia, kertoi HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

» Lähetä palautetta toimitukselle