HIFK, Kärpät ja Jokerit pelaavat ensi talvena Kaisaniemessä

LIIGA, KHL / Uutinen
Helsingissä pelataan tulevana talvena taas jääkiekkoa taivasalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingissä Kaisaniemen puistossa pelataan ensi talvena kaksi huipputason jääkiekko-ottelua. Ulkoilmaotteluissa kohtaavat HIFK ja Kärpät sekä Jokerit ja SKA.

Kauppalehti uutisoi eilen, että Helsingin IFK ja Helsingin Jokerit järjestävät ensi talvena pääkaupungissa ulkoilmatapahtuman. Tapahtuma sisältää Jatkoajan tietojen mukaan kaksi huippuottelua, joissa kohtaavat Liigassa pelaavat HIFK ja Oulun Kärpät sekä KHL:ssä pelaavat Jokerit ja Pietarin SKA. Tapahtuma järjestetään Jatkoajan tietojen mukaan Kaisaniemen puistossa.

Jääkiekkospektaakkeli on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Helsingin kaupunki on mukana järjestämässä tapahtumaa. Helsingissä on aiemmin pelattu huippujääkiekkoa ulkosalla vuosina 2011, 2012 ja 2014, jolloin HIFK ja Jokerit kohtasivat Olympiastadionilla Talviklassikoissa. Nyt Olympiastadion on remontissa, ja Kaisaniemeen rakennetaan viime talvena Tampereella järjestetyn Ulkojäät 2016 -ulkoilmatapahtuman kaltainen tapahtuma-alue, jossa katsomot tulevat kaukaloa liki.

HIFK on Jatkoajan tietojen mukaan kaavaillut uutta ulkoilmatapahtumaa jo puolisentoista vuotta. Se halusi järjestää sellaisen nimenomaan Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Jokerit puolestaan täyttää tulevalla kaudella 50 vuotta. Erikoistapahtuma sopii hyvin juhlistamaan virstanpylvästä.

Eri sarjoissa pelaavien helsinkiläisseurojen yhteistyö on yllättävää, sillä kaksikon välit ovat olleet viime vuosina avoimen kalseat. Tapahtumalla on myös Jääkiekon SM-liiga Oy:n hyväksyntä, vaikka sen omistavat seurat ovat sopineet, että pelaajaliikenne ja harjoitusottelut KHL-Jokerien kanssa on kiellettyä sanktion uhalla. Ulkoilmatapahtumassa ei ole kyse kummastakaan.

Kaisaniemen puisto sijaitsee Helsingin ydinkeskustan vieressä päärautatieaseman kyljessä. Se on suosittu yleisötapahtumien, kuten konserttien, järjestämispaikka.

ANTTI PÄRNÄNEN

» Lähetä palautetta toimitukselle