HIFK julkisti joukkueensa

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK julkisti torstai-iltana ensi kauden joukkueensa. Tällä erää punapaidoilla on kasassa 24 pelaajasopimusta. Uusina pelaajina Nordenskiöldinkadulle matkaavat Ilveksen laitahyökkääjä Jussi Pesonen ja Lukon puolustaja Ilkka Heikkinen, joiden sopimukset ovat kaksivuotisia.

Heikkinen, 22, on Rauman juniorikoulun kasvatteja. Puolustaja nousi liigajoukkueeseen ensimmäisen kerran kaudella 2003-2004, jolloin hän edusti myös TuToa Mestiksessä. Päättynyt kausi oli Heikkisen toistaiseksi parasta liigassa. 55 ottelussa syntyivät pisteet 7+17, tehotilaston lukema oli +10 ja peliaikaa kertyi Lukon puolustajista toiseksi eniten.

Isokokoinen laituri Jussi Pesonen, 27, on ehtinyt pelata SM-liigaa jo kolmessa seurassa. Pesonen siirtyi lähtöseurastaan JYPistä Jokereihin kaudelle 2001-2002 ja voitti heti Suomen mestaruuden. Pesosen oma ura lähti nousuun Ilveksessä, jossa hän teki kahtena viime vuonna pisteet 19+25 ja 9+22.

HIFK:n kuluneen kauden joukkueen avainpelaajista jatkavat muun muassa puolustajat Jere Karalahti ja Tommi Kovanen sekä hyökkääjät Kimmo Kuhta, Rem Murray, Janne Laakkonen, Steve Guolla, Lennart Petrell ja Ilkka Pikkarainen. Maalivahteina jatkavat Jan Lundell ja Aleksis Ahlqvist.

Valmennustiimiin kuuluvat ensi kaudella päävalmentaja Paul Baxter sekä valmentajat Harri Rindell ja Sakari Lindfors.

» Lähetä palautetta toimitukselle