HIFK hankki Petteri Wirtasen

LIIGA / Uutinen
Kolme viime kautta Pohjois-Amerikassa viettänyt keskushyökkääjä Petteri Wirtanen tekee paluun SM-liigaan Helsingin IFK:n pelipaidassa.

Aikanaan Anaheim Ducksin NHL-organisaatioon HPK:sta kesällä 2006 lähtenyt Petteri Wirtanen, 23, solmi HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen. Kolmen Pohjois-Amerikassa viettämänsä kauden aikana Wirtanen ei kunnolla kyennyt murtautumaan NHL-kokoonpanoon asti, mutta farmisarja AHL:ssä sähäkkä keskushyökkääjä teki varsin hyvää jälkeä.

– Wirtanen tunnetaan erinomaisena kahden suunnan hyökkääjänä, mutta hän omaa myös offensiivista potentiaalia. Hän on päämäärätietoinen ja vahvan asenteen omaava pelaaja, joka vahvistaa joukkuettamme välittömästi, toteaa HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas.

Päättyneellä kaudella AHL-joukkue Iowa Chopsin riveissä 78 ottelussa tehot 15+26 vääntäneellä Wirtasella on vyöllään yksi SM-kulta HPK:sta keväältä 2006 sekä alle 20-vuotiaiden MM-pronssi.

– Hänellä olisi ollut useita ottajia kun selvisi, että hän palaa Eurooppaan, joten olemme erittäin iloisia, että hän valitsi IFK:n, Nybondas veistelee.

Wirtasen hankinnan lisäksi HIFK ilmoitti solmineensa kolmevuotisen sopimuksen vasta 18-vuotiaan seuran oman kasvatin Teemu Tallbergin kanssa.

– Tallberg taas kuuluu tulevaan IFK-sukupolveen. Hän on vahva, suoraviivainen laituri, jonka uskomme tekevän läpimurron SM-liigassa parin seuraavan kauden aikana, tuumii Nybondas.

» Lähetä palautetta toimitukselle