HIFK ensimmäisenä Liiga-joukkueena mukaan esports-jääkiekkoon − Erik "Eki" Tammenpää Helsinki REDS:iin

Muut Sarjat / Uutinen
Erik Tammenpää osallistui Kampissa pelattuun merkittävään NHL-turnaukseen.
Kuva © Markus Leskinen
Suomen parhaimpiin kuuluva NHL-konsolipelaaja kirjoitti ensimmäisen sopimuksensa Helsinki REDS:in kanssa. Samalla REDS lähti ensimmäisenä Liiga-joukkueen alaisena esports-joukkueena myös NHL-pelin pariin.

Helsingin IFK:n esports-joukkue Helsinki REDS ilmoitti verkkosivuillaan sopimuksesta Erik "Eki" Tammenpään kanssa. REDS on Suomessa ensimmäinen jääkiekkojoukkueen esports-joukkue, jolla on sopimus myös pelikonsolikiekkoilijan kanssa. Samalla sopimus on jo usean vuoden Suomen parhaimmistoon kuuluneen Tammenpään ensimmäinen.

Nuori mies kilpailee kesäkuussa Las Vegasissa NHL-pelin virallisissa maailmanmestaruuskisoissa ja edustaa siellä Helsinki REDS:iä. Turnauksessa jaetaan palkintorahaa yhteensä 100 000 dollaria ja voittaja kruunataan NHL:n virallisessa palkintogaalassa. Tammenpää selvitti tiensä Las Vegasin lopputurnaukseen voitettuaan Tukholmassa pelatun aluekarsintaturnauksen.

Muista Liiga-joukkueista esportsin parissa toimivat Porin Ässien Aces ja Lahden Pelicans, jolla on yhteistyötä ENCE-joukkueen kanssa. Näillä joukkueilla ei kuitenkaan ole edustajia NHL-pelin parissa. Tähän asti parhaita suomalaisia NHL-pelaajia on nähty vain SJK esportsin riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle