Hermes julkisti joukkueensa - tavoitteena mestaruus

MESTIS / Uutinen
Kokkolan Hermeksen ensi kauden ryhmä alkaa olla kasassa. Kaikkiaan 18 sopimuspelaajaa kattavan listan kovimmat nimet ovat SM-liigassa kiekkoilleet Jari-Pekka Pajula ja Jari Jääskeläinen. Seuran tavoitekin on selvä: Mestis-mestaruus kaudella 2002-03!

Joukkueen runko on pysynyt Hermeksen perinteet huomioon ottaen yllättävän hyvin koossa. Viime kauden ydinryhmää on vahvistettu parilla nimimiehellä. Ilveksestä tulee melkein sata ottelua liigassa pelannut Jari-Pekka Pajula. JYPistä siirtyneeltä Jari Jääskeläiseltä odotetaan myös paljon.

- Jyväskylässä ihmeteltiin miten JYP päästi Jääskeläisen menemään. Saattaa olla että meillä on kova työ pitää hänet joukkueessa ensi kesänä, kokkolalaisten puheenjohtaja Juha Ritamäki myhäilee.

Hermeksen puheenjohtaja Ritamäki tunnetaan suorasanaisena miehenä. Viime kauden pettymysten jälkeen voisi olettaa, että värikäs kiekkovaikuttaja pitäisi matalampaa profiilia, mutta ei:

- Tulevan kauden tavoite on voittaa Mestis. Lähdemme tosissaan haastamaan Jukurit. Tosin epäilen, ettei Jukurit ole meidän vastustaja loppuottelussa, Ritamäki täräyttää.

Kokematon maalivahtiosasto

Maalivahtipelin epäonnistuminen oli suuri syy viimekautiseen menestymättömyyteen. Kovin vahvalta joukkueen tärkein osasto ei ennakkoon vaikuta tulevallakaan kaudella. Hermeksen maalia kaudella 2002-2003 vartioi kokematon kolmikko Mikko Hankaniemi, Vesa Lahtonen ja Ari Vapola.

Jouni Kalliokosken paikan Hermeksen ”managerina” perinyt Jouni Vuorinen on kuitenkin luottavainen.

- Kaikki veskarit lähtevät samalta viivalta. Heillä on kova näytön paikka, mutta luotan siihen, että meillä on tasokas maalivahtiosasto, Vuorinen vakuuttaa.

Maalivahtitilanne on sikäli erikoinen, että kaikki vahdit ovat Hermeksen omia kasvatteja. Hankaniemi ja Vapola vartioivat maalia vaihtelevalla menestyksellä jo viime kaudella. Lahtonen torjui 14 peliä Lukon a-juniorien maalin suulla. Lahtosella on takana yhden Mestis-ottelun kokemus. Kaudella 00-01 hän torjui nollapelin Hermeksen nöyryyttäessä Jokipoikia 7-0.

Salmu lähellä sopimusta

Etukäteen Hermeksen pakistokaan ei vaikuta niin vahvalta, että kokkolalaiset pystyisivät tosissaan haastamaan sarjan kovimmat joukkueet. Aapo Aro, Kimmo Salmela, Marko Kotajärvi, Ilkka Rantala, Jani Honkanen ja Sami Nummi ovat kaikki melko kokeneita Mestis-tasolla, mutta profiilipelaajaksi kenestäkään heistä ei ainakaan viime kauden perusteella ole. Siksi onkin tärkeää, että viime kauden parhaan puolustajan, Juha Salmun, kanssa saataisiin sopimus aikaiseksi.

- Salmun sopimus on sinettiä vaille valmis. Jos Salmu pelaa Suomessa, seura on Hermes, Vuorinen sanoo Hermes-kannattajien iloksi.

Puolustajista Sami Nummi on kokkolalaisille uusi tuttavuus. Viime kaudella mies kiekkoili ruotsin Tyringessä, mutta hän on ennestään tuttu Hermestä ensi kaudella valmentavalle Pasi Arvoselle. Nummelta odotetaan Vuorisen mukaan lähinnä kiekollista osaamista.

Pakistoon on vielä tulossa täydennystä heinäkuun lopussa alkavalta try-out -leiriltä.

Nimekäs hyökkäyskalusto

Jos on maalivahtien ja puolustajien taso ennakkoon pieni kysymysmerkki, hyökkäys on varmaan Mestiksen nimekkäimpiä. Varsinkin tasokkaita senttereitä riittää aina neljänteenkin kenttään. Jani Uski, Mikko Kaukokari, Jari-Pekka Pajula ja Tero Tourunen muodostavat osaavan nelikön.

Jani Uskin johtama ykköskenttä, jonka laidoilla viilettivät Juho Luoma ja Aki Joki-Erkkilä, teki etenkin viime kauden alussa tuhoisaa jälkeä. Tehoketju hajoaa kuitenkin Luoman siirryttyä Kiirunaan. Joki-Erkkilä on tulevallakin kaudella Hermeksen mies.

Viime kaudella laiturit Karo Koivunen ja Antti Räikkönen tekivät mukavasti pisteitä, mutta Vuorinen odottaa tulevalla kaudella heiltäkin entistä enemmän tehoja.

- Koivuselta odotan semmoista 40 pistettä. Muutenkin hyökkääjissä on enemmän potentiaalia kuin mitä viime kaudella nähtiin.

Vuorinen on muutenkin tyytyväinen tämänhetkiseen sopimustilanteeseen.

- Olemme tehneet sopimuksia juuri niitten pelaajien kanssa, jotka haluttiin pitää.

- Pelottavan hyvältä näyttää tällä hetkellä, Ritamäki lisää.

Tämän hetkistä ryhmää täydennetään try-out -leirillä tarpeeksi hyviä näyttöjä antavien pelaajien kanssa. Haussa on vielä pari puolustajaa ja ketjullisen verran hyökkääjiä. Ritamäki toteaakin, että imu Hermekseen on vielä kova viimekautisesta taaperruksesta huolimatta.

Yhtä Mestiksen seuratuimmista kasvoista ei sen sijaan näillä näkymin Hermeksessä enää nähdä. SaiPassa näytillä oleva Kalle Mattila - vaikka onkin kokkolalaisyleisön suuri suosikki - ei ole Vuorinen-Ritamäki-akselin mukaan Hermeksen toivelistalla.

Hermeksen kausi pyörähtää käyntiin harjoitusotteluiden merkeissä 9.8., jolloin vastassa on verivihollinen Sport Vaasassa. Ensimmäinen kotipeli pelataan sitä seuraavalla viikolla sarjanousija Kajaanin Hokkia vastaan. Mestis-kausi käynnistyy heti kättelyssä mahdollisimman kovalla kotipelillä Jukureita vastaan. Viimeistään silloin nähdään, onko Hermeksestä kunnon haastajaksi Mestistä viime kausina hallinneelle joukkueelle.

Hermes 12.7.:

Maalivahdit: Ari Vapola, Mikko Hankaniemi, Vesa Lahtonen (Lukko A).

Puolustajat: Aapo Aro, Kimmo Salmela, Marko Kotajärvi, Jani Honkanen, Sami Nummi (Tyringe, Ruotsi), Ilkka Rantala.

Hyökkääjät: Jani Uski, Aki Joki-Erkkilä, Karo Koivunen, Jari Jääskeläinen (JYP), Tero Tourunen (Jukurit), Jari-Pekka Pajula (Ilves), Antti Räikkönen, Kimmo Tuunala, Mikko Kaukokari.

» Lähetä palautetta toimitukselle