Hermeksen Luoma Kiirunaan

MESTIS / Uutinen
Kokkolan Hermeksen hyökkääjä Juho Luoma siirtyy monen muun Mestis-tehopelaajan tavoin pelaamaan Ruotsin Allsvenskaniin ensi kaudeksi. Siirtomarkkinoilla heikentynyt Kiiruna paikkasi hyökkääjävajettaan hankkimalla Kärppä-kasvatin riveihinsä.

Luoma pelasi koko juniori-ikänsä Oulun Kärpissä, jonka edustusjoukkueesta ei kuitenkaan paikkaa irronnut ja Luoma lähti SaPKon riveihin pelaamaan ensimmäisiä miesten pelejään kaudeksi 1999-2000. Savonlinnan kausi meni Luomalta kohtuullisesti mutta joukkueelta ei, ja SaPKon ykkösdivarista putoamisen myötä Luoma siirtyi Kokkolan Hermekseen. Kaksi seuraavaa kautta kuluivatkin hyvällä menestyksellä länsirannikolla - kaudella 2000-2001 Luoma oli Hermeksen kolmanneksi paras pistemies ja päättyneellä kaudella viidenneksi paras, vaikka oli 14:stä ottelusta sivussa. Molempien Hermeksen kausien tehopisteet olivat 14+19=33.

Kiirunan joukkueesta on poistunut kevään aikana jo yhdeksän pelaajaa. Joukkueen suomalaisista pois ovat lähteneet Timo Leinonen Oskarshamniin, Jussi Passi Sollefteån ja Olli Julkunen Pelicansiin. Myös Anssi Silfver on pakannut laukkunsa, mutta hänen uusi seuransa ei ole vielä tiedossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle