Hermekselle yhteistyösopimus ja kokemusta kokoonpanoon

MESTIS / Uutinen
Rajala on pelannut urallaan yli 100 Mestis-ottelua.
Kuva © Timo Savela
Sarjanousija Kokkolan Hermes julkaisi tiistaina peräti 15 pelaajasopimusta. Tämän lisäksi joukkue kertoi yhteistyösopimuksesta Vaasan Sportin kanssa.

Maalilleen kokkolaisjoukkue hankki Richard Ullbergin vuoden mittaisella sopimuksella. 21-vuotias vahti pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa FPS:n sekä Hermeksen riveissä ja hänellä on kokemusta Mestiksestä HCK:n ja Liigasta SaiPan riveistä.

Kokkolalaisryhmän puolustukseen uusina kasvoina liittyvät Nico Lehto sekä latvialainen, 20-vuotias Edmunds Augstkalns. Urallaan myös 43 Liiga-ottelua pelannut Lehto pelasi viime kaudella pääasiassa Mestistä LeKin riveissä ja Augstkalns Venäjän MHL-sarjassa HK Rigan paidassa, mutta sai tililleen myös neljä KHL-ottelua.

Hermeksen hyökkäykseen uutta voimaa tuovat KeuPan viime kauden toiseksi tehokkain pistemies Teemu Huttu, latvialainen Edgars Cgojevs sekä Suomi-sarjan Porvoon Huntersista siirtyvä Antti Paavilainen. Cgojevs pelasi viime kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kallinge/Ronnebyssä sekä Kazakstanin pääsarjan Beibarys Atyraussa.

Jatkosopimukset sarjanousijan kanssa solmivat puolustajista Niko Korhonen, Jere Rantala ja Niklas Palm. Hyökkääjistä joukkueessa jatkavat Miikael Arkimo, Janne Kivilahti, Ville Rajala, Antti Hellsten sekä Niko Kivinen. Hyökkääjistä Arkimolla, Rajalalla ja Kivilahdella on yhteensä 200 ottelun kokemus Mestiksestä. Korhosen sopimus on kaksivuotinen, muiden yksivuotiset.

Lisäksi tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin Hermeksen ja Vaasan Sportin välille solmitusta yhteistyösopimuksesta, joka mahdollistaa muun muassa pelaajaliikenteen seurojen välillä. Sopimus on kestoltaan yksivuotinen. 

− Tämä on loistava tilanne ja tilaisuus. Ensimmäistä kertaa olemme Pohjanmaalla siinä tilanteessa, että pelaajapolku on täydellinen. Tämä avaa meille loistavia mahdollisuuksia kehittää alueen kiekkoilua entistä paremmaksi. Tulemme peluuttamaan, kasvattamaan ja kehittämään pelaajia yhteistyössä Hermeksen kanssa niin, että mahdollisimman moni pelaaja läpäisisi seulan ja nousisi liigatason ja jopa kansainvälisen tason pelaajaksi, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

− Hermeksen ja Sportin ajatus pelaajaliikenteestä seurojen välillä on täysin yhteneväinen. Mitään sirkusta tai rallia emme halua rakentaa joukkueesta toiseen, vaan elokuun harjoitusotteluiden jälkeen katsotaan onko Sportilla sellaisia pelaajia, jotka lähtökohtaisesti tulisivat koko kauden ajaksi Kokkolaan harjoittelemaan ja pelaamaan, avasi Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen yhteistyön periaatteita.

− Kuitenkin nämä pelaajat ovat saapuneet Vaasaan liigaunelman perässä ja sitä liekkiä me emme halua sammuttaa, vaan auttaa pelaajaa. Lähtökohtaisesti mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, tullaan Kokkolassa näkemään talven aikana pelaajia, joilla on Liiga-sopimus.

» Lähetä palautetta toimitukselle