Hermekselle vahvistusta hyökkäykseen - Markkula matkaa Kokkolaan

MESTIS / Uutinen
Markkula kiekkoilee ensi kauden Hermeksessä.
Kuva © Antti Varonen
Kokkolan Hermes vahvistaa hyökkäyskalustoaan viidellä pelaajalla. Joukkueessa jatkavan Niklas Appelgrenin lisäksi joukkueeseen liittyy neljä uutta kasvoa.

Uusina kasvoina Kokkolaan siirtyvät Samu Markkula, Jesperi Viikilä, Jesse Huhtala sekä Kalle-Markus Manninen. Uusien tulokkaiden lisäksi kokkolalaisjoukkue teki jatkosopimuksen Niklas Appelgrenin kanssa. 

Jyväskyläläislähtöinen Markkula kiekkoili päättyneellä kaudella SaPKossa ja tehtaili siellä 50 ottelussa tehot 6+26. 22-vuotias hyökkääjä on pelannut Mestistä myös JYP-Akatemiassa ja saanut vyölleen myös 18 Liiga-ottelua. Hän on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

− Markkula on monipuolinen laituri, joka pystyy olemaan tehokas sekä hoitamaan oman ruutunsa joka puolella kenttää, kertoi Hermes-käskijä Antti Karhula.

Viikilä siirtyy Kokkolaan Pelicansin A-nuorista, jossa iski viime kaudella 47 ottelussa tehot 10+32 ja oli joukkueensa paras pistemies. 21-vuotias hyökkääjä kävi pelaamassa kauden aikana myös kuusi Mestis-ottelua Peliitoissa.

Suomi-sarjasta Hermes naarasi riveihinsä Karhu HT:ta edustaneen Huhtalan sekä JHT:ssa pelanneen Mannisen. 23-vuotiaalla Huhtalalla on aiempaa kokemusta Mestiksessä LeKin riveistä kaudelta 2014-15. Manninen on puolestaan pelannut viimeiset neljä kautta kasvattajaseurassaan.

− Huhtala on mielenkiintoinen pelaaja. Keskittyi viime kaudella opintoihinsa, mutta nyt kun sai ne käyntiin niin haluaa mitata todella, mihin rahkeet riittävät jääkiekossa. A-nuorten pörssivoitto muutaman vuoden takaa on osoitus siitä että potentiaalia on, totesi Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen.

− Manninen on kehittynyt viime vuosien aikana paljon ja elokuussa katsotaan mihin se riittää Mestis- vauhdissa. Hyvä osositus viime kaudella aloitetusta yhteistyöstä ja pelaajapolusta pohjanmaalla, sekä siitä aidosta mahdollisuudesta mikä on olemassa kun on kysymyksessä tavoitteellinen urheilija.

Sopimuksista Appelgrenin, Markkulan ja Huhtalan sopimukset ovat yksivuotisia. Viikilän ja Mannisen kontrahdit ovat puolestaan mallia 1+1 ja Mannisella on lisäksi sopimuksessa elokuun mittainen koeaika.

− Joukkueen runko alkaa hahmottua uusien sopimuksien myötä. Joukkueeseen haetaan vielä pelaajia jokaiselle pelipaikalle, poislukien maalivahdit. Tavoitteena on että juhannukseen mennessä joukkue on valmis ja elokuussa katsotaan enään 2-3 mahdollista lainapelaajaa, Tuukkanen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle