JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Henrik Juntunen Ilvekseen, Pitkämäki jatkaa

LIIGA / Uutinen
Ilveksen maalivahti Juha Pitkämäki on sopinut seuransa kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Uutena miehenä joukkueeseen liittyy kaksivuotisella sopimuksella Oulun Kärpistä hyökkääjä Henrik Juntunen

Tuleva kausi onkin tamperelaismaalivahdille kolmas perättäinen Ilves-paidassa. Liigakokemusta Pitkämäellä on myös JYPin joukkueesta. Pitkämäki aloitti viime kauden ykkösmaalivahtina, mutta otteita vaivasi epätasaisuus.

Juuso Riksmanin ja Vesa Toskalan hankintojen jälkeen ei Ilves-vahdille riittänyt enää vastuuta samalla tavalla. Pitkämäki pelasi kuitenkin 35 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 90,94. Nollapelejä hänelle kertyi kaksi, ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,03.

Tällä hetkellä Pitkämäki toipuu lonkkaleikkauksesta viime kesän tavoin, ja sairaslomaa jatkuu vielä kaksi kuukautta.

– Lääkärit lupasivat, että nyt on paikat kunnossa. Vaikka tässä joutuu pari kuukautta olemaan rauhallisesti, niin aika pian kuitenkin pääsee vesijuoksuun ja muuhun sellaiseen kuntoutukseen, Pitkämäki kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

Juntunen etelään vastuun perässä

Hallitsevasta mestarijoukkueesta, Oulun Kärpistä, siirtyy isokokoinen hyökkääjä Henrik Juntunen Tampereelle. Juntunen on voittanut kahtena viime kautena Suomen mestaruuden oululaisten riveissä.

– Juntunen on pelannut rikkovassa roolissa, mutta tiedämme, että hän pystyy hyökkäävään rooliin ja suurempaan vastuuseen kuin Kärpissä. Hänellä on eri osa-alueet kunnossa edetäkseen urallaan vaikka kuinka pitkälle. Hän taklaa kovaa, hänellä on hyvä kuti ja hän on isoksi mieheksi hyvä liikkumaan, luonnehtii Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa Ilveksen verkkosivuilla.

Juntunen on NHL-seura Los Angelesin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2001. 22-vuotias hyökkääjä ampuu oikealta puolelta ja on kova työntekijä. Juntusen tulon myötä Ilveksellä on nyt sopimus 17 pelaajan kanssa. Lisäksi optiot ensi kaudesta ovat Ismo Kuoppalalla sekä Tommi Jämingillä, joista Ilves ei ole vielä ilmoittanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle