TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Henrik Höglund ja Juho Mielonen SaiPaan

LIIGA / Uutinen
SaiPa on solminut vuoden sopimuksen ruotsalaisen hyökkääjän Henrik Höglundin kanssa. 29-vuotias Höglund siirtyy SaiPaan Norjasta Stavanger Oilersista. Lisäksi Ilveksen puolustaja Juho Mielonen jatkaa uraansa SaiPassa vuoden sopimuksella.

Isokokoinen, 192-senttinen ja 98-kiloinen Höglund on pelannut urallaan pääasiassa Norjan pääsarjassa, sekä Ruotsissa Allsvenskanissa. Vuosituhannen vaihteessa laituri pääsi haistelemaan myös Elitserienin tuulia Leksandin joukkueessa.

Höglund kertoo siirrostaan norjalaisessa Aftenbladetissa muun muassa seuraavasti.

- Tämä on minulle suuri mahdollisuus eurooppalaisessa huippuliigassa, joka on vertailukelpoinen Ruotsin, Sveitsin ja Saksan sarjojen kanssa.

Höglund oli päättyneellä kaudella Oilersin paras pistemies tehopistein 28+26=54 42:ssä ottelussa. Jäähyminuutteja kertyi 103.

Henrik Höglund on NHL:ssäkin pitkän uran tehneen Jonas Höglundin nuorempi veli.

Myös SaiPan puolustus saa täydennystä, kun 20-vuotias Juho Mielonen siirtyy Saimaan rannalle. Savonlinnalaislähtöinen Mielonen on edustanut Ilvestä jo C-nuorista alkaen ja haistellut liigapelien tuulia kahdella viime kaudella.

Ikäkausimaajoukkueissa usein esiintynyt kookas (190cm/84kg) Mielonen on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja tästä syystä pelimäärät ovat jääneet pieniksi parina viime vuonna. Nuorukaista on pidetty erittäin lupaavana kiekollisena puolustajana. Liigapelejä on takana 17 kappaletta ja niistä saldona yksi syöttöpiste ja neljä jäähyminuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle