TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Henri Manninen suuntaa Vaasaan

MESTIS / Uutinen
Sport julkisti lisää nimiä ensi kauden 2010–2011 miehistöönsä, kun se solmi sopimukset Antti Uiton, Pete Suonpään ja Kajaanista kotkapaitaan matkaavan Henri Mannisen kanssa.

Sport-pakiston kulmakiviin viime kaudella kuulunut 27-vuotias Antti Uitto jatkaa Vaasassa yksivuotisella sopimuksella. Kovaotteisena puolustajana Mestiksessä tunnetuksi tullut Uitto kasasi tilastoihinsa 42 runkosarjaottelussa tehot 4+14, kun taas kevään neljä pudotuspeliä miehen saldoja yhdellä syöttöpisteellä.

– Uitto tuo fyysisenä ja kokeneena pelaajana lisää voimaa alakertaamme. Kiekollinen peli meni jo viime kaudella rutkasti eteenpäin ja tätä puolta vielä parannamme, toteaa Sportin päävalmentaja Antti Törmänen.

– Pohjalaisena Antti sopii mainiosti profiiliimme ja tulee ottamaan entistä isomman roolin joukkueessa ja toivottavast myös kannattajien keskuudessa.

Uiton lisäksi myös Pete Suonpää, 30, raapusti nimensä yksivuotiseen jatkosopimukseen. Päättyneellä kaudella Sport-paidassa 43 runkosarjaottelussa 23 (7+16) tehopistettä nakuttanut Suonpää ei kevään pudotuspeleissä saanut pistehanojaan auki.

– Suonpää on taitava ja kokenut sentteri. Hän tuo vaihtoehtoja hyökkäyspeliimme pystymällä pelaamaan sekä sentteriä että laitaa. Peteltä kiekollinen peli sujuu oveline syöttöineen, joten uskomme hänen ottavan tulevalla kaudella ison roolin joukkueessamme, sanoo Törmänen.

– Peten yritteliäisyys tulee myös antamaan kannattajillemme vastinetta, kuten hänen seitsemän edellistä kauttansa Sportissa ovat osoittaneet.

Sport Manniselle jo neljäs seura Mestiksessä

Täysin uutena pelaajana Vaasassa puolestaan nähdään viime kaudella Kajaanin Hokin sotisovassa taistellut Henri Manninen. 25-vuotias hyökkääjä täräytti linnapaidassa Mestis-uransa piste-ennätyksen kokoamalla 44 runkosarjaottelussa tehot 13+13. Mannisen ja Sportin välinen sopimus on yhden vuoden mittainen.

– Viime kauden 13 maalia eivät olleet sattumaa vaan kovan työn tulos. Manninen on kova tekemään töitä ja omalle joukkueelle erittäin arvokas ja niin sanotusti inhottava vastustajalle, Törmänen tuumii.

– Kovan yrityksen ja hyvän luistelunsa ansiosta hän sopii meille mainiosti. Uskon yleisön saavan uuden kovasti seurattavan pelaajan Henristä.

Sen sijaan option Sportin kanssa omannut kanadalaishyökkääjä Bryan McGregor ei kuulu vaasalaisten suunnitelmiin ja mies ei täten kotkapaidassa tulevalla kaudella 2010–2011 jatka.

Sportilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 20 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle