TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Henri Kiviaho siirtyy lainalle Ilvekseen - "Tavoitteenani on haastaa Toivonen kilpailussa ykkösmaalivahdin roolista"

LIIGA / Uutinen
Henri Kiviaho on pelannut Liigassa toistaiseksi 13 ottelussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tampereen Ilves täydentää maalivahtiosastoaan Pohjois-Amerikasta saapuvalla Henri Kiviaholla.

Dallas Starsin sopimuspelaaja Henri Kiviaho, 21, siirtyy ensi kaudeksi lainalle Liigaan Tampereen Ilvekseen. Starsin kesän 2012 viidennen kierroksen varaus pelasi viime kaudella ensi kertaa Pohjois-Amerikassa. Tilille tuli 21 ottelua ECHL:ssa Idaho Steelheadsin maalilla.

Lappeenrantalaisvahdilta löytyy aiempaa Liiga-kokemusta KalPasta kaudelta 2013–14, jolloin hän pelasi uransa 13 ensimmäisessä Liiga-ottelussaan. Kiviaholla on kesään 2017 ulottuva tulokassopimus Starsin kanssa.

– Minulla oli vaihtoehtona jatkaa ECHL:ssä, mutta puhuimme Dallasin kanssa, että tulisin tulevaksi kaudeksi Suomeen. Ilves tuli sopivasti mukaan kuvioihin, ja hyvillä fiiliksillä tulen Tampereelle. Kuulin jo aikanaan Joonas Korpisalon siirryttyä tänne, että asiat on järjestetty hyvin – olen kuullut Ilveksestä pelkkää hyvää. Tampereella asuu myös paljon ystäviäni, Kiviaho kertoo Ilveksen tiedotteessa.

– Tavoitteenani on pelata ja voittaa pelejä mahdollisimman paljon sekä haastaa Hannu Toivonen kilpailussa ykkösmaalivahdin roolista. Maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on tietenkin kehittyä edelleen ja tehdä minusta parempi maalivahti. Olen kuullut Korhosesta paljon hyvää – se oli suuri plussa ja tekijä, mikä houkutteli tulemaan Ilvekseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle