Henri Fomin Peliitoista IPK:hon – Autio ja Pyykkönen Hokista karhupaitaan

MESTIS / Uutinen
RoKissa ja Hokissa Peliittojen ohella pelannut Henri Fomin vahvistaa tulevalla kaudella Iisalmen Peli-Karhuja. Viime kaudella mies oli Peliittojen neljänneksi paras pistemies.
Kuva © Timo Savela
Iisalmen Peli-Karhut sai ison vahvistuksen kärkiketjuihinsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä Henri Fomin siirtyy karhupaitaan. Maalivahti Aleksi Autio ja sentteri Samu Pyykkönen puolestaan saapuvat IPK:hon konkurssiin ajautuneesta Kajaanin Hokista.

Heinolan Peliittojen viime kauden neljänneksi paras pistemies Henri Fomin (9+28=35) vahvistaa tulevalla kaudella IPK:n hyökkäystä. Rovaniemen Kiekon ja Hokin paidassa ennen Peliittoja Mestistä pelannut Fomin, 25, on jalkava hyökkääjä, jonka vahvuudet ovat tempokuljetuksissa ja ylivoimalla. Valmentaja Janne Sinkkonen kiinnostui miehen taidoista viime syksynä, kun näki miehen pelaavan Pelicans-paidassa Imatran harjoitusturnauksessa.

— Viime syksynä työttömänä ollessa seurasin tarkkaan Lahden Pelicansin harjoitusotteluita. Siellä Fomin pisti positiivisesti silmään ja ihastuin heti. Mies on ehdottomasti meille ykköskorin hankinta. Fominin saaminen tänne on ison työn tulos ja hienoa, että homma saatiin maaliin, Sinkkonen toteaa.

Toinen uusi hyökkääjä Peli-Karhuihin saapuu Kajaanista, kun keskushyökkääjä Samu Pyykkönen, 22, saapuu konkurssiin ajautuneesta Hokista Iisalmeen. Pyykkönen on tunnettu alakenttien nöyränä työntekijänä, joka on erittäin vahva aloittaja.

— Pyykkönen on nöyrä kamppailuvahva pelaaja, joka tuo hyvän lisän keskushyökkääjäosastollemme. Vaikka miehen vahvuudet on alempien kenttien työmyyränä, uskon, että hänellä on kykyä nostaa vielä pykälän verran tasoa myös hyökkäyssuuntaan, Sinkkonen toteaa.

Nuoruutta maalivahtiosaamista

Hokin raunioilta Iisalmeen siirtyy myös maalivahti Aleksi Autio, 19. Autio on Oulun Kärppien kasvatti, joka on voittanut C- sekä B-juniorien Suomen mestaruuden ja esiintynyt ikäluokkansa Pohjola-leirillä. Viime kaudella nuorukainen pelasi 20 ottelua Kärppien A-junioreissa ja edusti lisäksi Hokkia kolmessa mestiskampailussa.

—  Olemme pitkään etsineet maalivahtiosastolle toista torjujaa, ja kun Hokille kävi miten kävi, Aution hankinta kävi mahdolliseksi. Käytin suhteitani Oulun suuntaan ja selvitin miehen taustoja. Sain erittäin vahvat suositukset ja hienoa, että pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen sopimuksesta, Sinkkonen iloitsee.

Omakohtaista kokemusta Autioin taidoista Sinkkosella ei yhtä nähtyä ottelua enempää ole. Maalivahtiosastolta valmentaja kuitenkin luottaa enemmän varsinaisten maalivahtivalmentajien arvioihin.

— Minulla ei ole maalivahtivalmennukseen vaadittavaa erikoisosaamista, joten maalivahtiasioissa konsultoin ihmisiä, jotka ovat tehneet maalivahtien kanssa töitä. Aution osalta palaute oli erittäin positiivista ja saamme Tolosen rinnalle nyt hieman erityylisen torjujan, joka täydentää meidän palettia erinomaisesti, Sinkkonen toteaa.

Tuoreimpien sopimusten myötä IPK:lla on kasassa nyt sopimukset kahden maalivahdin ja kuudentoista kenttäpelaajan kanssa. Neuvotteluja käydään edelleen muutaman pelaajan kanssa ja uusia sopimusjulkaisuja voi olla odotettavissa jo ensi viikolla.

Joukkue hakee vielä yhtä puolustajaa ja muutamaa vahvistusta hyökkäysosastolle.

— Keskustelut parin pelaajan osalta ovat pitkällä ja erityisesti puolustusosastolle uusia uutisia voi olla odotettavissa jo ensi viikolla, Sinkkonen paljastaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle