Helsingin IFK:n tulevaisuudesta ja taloudesta

LIIGA / Uutinen
IFK-johto kertoili Tuomo Ruudun sopimuksen lisäksi muitakin kiinnostavia näkymiä.

Viime kaudesta hyvää ja huonoa

IFK:n hallituksen puheenjohtaja Harri Tuohimaa ja toimitusjohtaja Pentti Matikainen olivat molemmat pettyineitä viime kauden pelilliseen menestykseen. Seuran yleinen kunto taas on erittäin hyvä.

A-,B- ja C-juniorit olivat kaikki omissa sarjoissaan neljän parhaan joukossa ja omia junioreita saatiin edustusjoukkueen rinkiin ennätysmäärä. Lisäksi muutama pelaaja, joka oli vielä ennen viime kautta tuntemattomaton suurelle yleisölle, teki läpimurron maajoukkueeseen asti.

"Viime kausi oli tietoinen muutoksen vuosi ja sitä on myös tämän kauden joukkuekin. Muutamia muualta tulleita ja paljon omia kasvatteja. Varsinkin IFK:n pitäminen omien kasvattien seurana on tärkeää.",totesi Matikainen omassa lausunnossaan.

Talous esimerkillisessä kunnossa

Viime kauden liikevaihto OY HIFK Hockey AB:lla oli 5,2M€. Tiukoista huhuista huolimatta IFK oli viime kaudella vahvasti voitollinen. Voittoa joukkue tuotti 620 000€ ennen veroja.

Liikevoitto käytetään pääasiassa kolmeen kohteeseen:

Junioritoiminnan jatkuvuuden lisäämiseen, jotta IFK:n juniorit voisivat jatkossakin nousta omasta seurastaan huipulle asti.

Jäähallin kunnostukseen yhteistyössä Jääkenttäsäätiön kanssa. Uudistukset näkyvät koko katsomon muututtua punaiseksi mereksi puupenkkien lähdön myötä ja uuden valotaulun vihdoinkin saavuttua Jäähalliin.

Kolmas ja toki faneille tärkein on hyvän ja menestyvän joukkueen saaminen Nordenskiöldinkadun halliin.

IFK:n talouspolitiikka pyritään pitämään sellaisena, että joukkue toimii sekä ensi kaudella, että kymmenen vuoden kuluttua SM-liigan kärkikastissa.

Tämän kauden pelaajabudjetti ratkennee SM-liigan kauden avausristeilyyn mennessä, mutta toimitusjohtaja Matikainen arvioi sen noin 1,8M€(11Mmk) suuruiseksi. Epätarkan luvun antaminen johtuu suurelta osalta siitä, että muutamia pelaajia on vielä try-outilla ja muutamia ei aiota joukkueessa koko kautta pitää.

» Lähetä palautetta toimitukselle