HeKin sopimushanat auki

MESTIS / Uutinen
Heinolan Kiekko julkaisi viime vuotiseen tapaan ensimmäiset sopimuksensa vasta kesän kynnyksellä. Viiden jatkosopimuksen lisäksi julkistettiin viisi uutta sopimusta, sekä kuusi try-out-sopimusta.

Pitkään hiljaiseloa viettänyt HeKi helpotti kärsimättömimpien faniensa odottamisen tuskaa ja julkisti viimein ensimmäiset sopimuksensa. Jatkosopimuksen ovat allekirjoittaneet puolustajat Pekka Saittakari ja Antti Turunen, sekä hyökkääjistä Janne Ritamäki, Petteri Laine ja Topi Ahola.

Uusia tuttavuuksia ovat Sportin takalinjoilla luutinut italialainen Roland Hofer, sekä Kuusankosken Suomi-sarjajoukkueessa hyökännyt sysmäläistaustainen Jukka Sompi. Jukureissa viime kauden viettäneet maalivahti Timo Väisänen ja hyökkääjä Jesse Rohtla tekevät paluun Heinolaan. Väisäsen aisapariksi torjuntatalkoisiin värvättiin HeKin A-nuorista tuttu Willem-Henrik Koitmaa, joka kuuluu myös Viron maajoukkueen vakiokalustoon.

Väisäsen ja Koitmaan myötä maalivahtiosasto on nyt kunnossa. Pelicansin ringistä odotetaan vielä apuja kolmanneksi pyöräksi, eikä maalivahteja enää aktiivisesti siirtomarkkinoilta etsitä. Väisänen pelasi Mikkelissä vahvan syyskauden ja kipusi joukkueen ykkösmaalivahdiksi. Koitmaa kuului puolestaan MM-kisojen I-divisioonatasolle nousseen Viron maajoukkueeseen.

Italopuolustaja Hoferilta odotetaan Heinolassa paljon. Myös Turusen jatko on tärkeä pala puolustuskokonaisuutta. Viime kausi Turuselta meni mönkään loukkaantumisten vuoksi.

Hyökkääjistä mielenkiinto kohdistuu erinomaisen kauden pelanneen Ritamäen lisäksi lahtelaishyökkääjä Rohtlaan. Taitoniekan henkilökohtaiset tavoitteet ovat yhä SM-liigassa ja hän tuli HeKiin hakeakseen lisää valmiuksia ja kokemusta tavoitteensa saavuttamiseen.

– Rohtla saatiin meille Pelicans-yhteistyön kautta. Hän on meidän sopimuspelaajamme, mutta jos Pelicans häntä tarvitsee, niin voidaan hänet kyllä nostaa liigajoukkueen mukaan. Hienoa, että saatiin lahtelaisjunnu takaisin kotiseudulle ja toivottavasti voimme auttaa häntä urallaan eteenpäin ja hän vastavuoroisesti meitä, sanoo HeKi-valmentaja Janne Sinkkonen.

Try-outin kautta sopimusta tavoittelevat Pelicansin A-nuorten puolustajat Kenneth Kavanne, Micke Niemelä ja viime kaudella joukkueessa käväissyt Miikka Sireni. Hyökkääjistä pelipaikkaa havittelevat Pelicansin A-nuoria edustaneet Jan-Erik Kammonen ja Jere Saarinen, sekä seuran oma kasvatti Marko Kiiskinen.

– Kiiskinen on meidän projektipelaaja. Odotan hänen kehittyneen fyysisesti. Viime kaudella hän tahkosi Tinatuoppien mukana II-divisioonaa ja teki mukavasti pisteitä. Katsotaan rauhassa hänen tilannettaan, Sinkkonen kertoo.

– Täytyy jälleen kiittää meidän yhteistyöseura Pelicansia. Meillä on hyvät yhteydet Pelicansiin ja yhteistyömme tulee pysymään tiiviinä. Tämä yhteistyö on meille elinehto, Sinkkonen kiittää.

Seuran valmennusryhmään ei ole tulossa muutoksia. Marko Nyman jatkaa edelleen joukkueenjohtajana ja hyvin pelannut huoltoryhmä säilyy samaten edelleen huoltajalegenda Pentti Halmeen komennossa. Katsomovalmentajaksi on uutena miehenä värvätty entinen alasarjajyrä Timo Keppo, jonka toimenkuvaan kuuluu muun muassa vastustajien tarkkailu.

Joukkueen runko pyritään julkaisemaan juhannukseen mennessä, mutta lopullisesti HeKi tulee olemaan kasassa vasta sarja-avauksen kynnyksellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös