HeKin kokoonpanossa muutoksia sarja-avauksen kynnyksellä

MESTIS / Uutinen
Heinolan Kiekon runkohyökkääjä Ville-Veikko Väkeväiseltä menee koko kausi sivu suun selkävaivojen vuoksi. Ensiapua heinolalaisjoukkueen hyökkäys on saanut vakinaistamalla Henri Nuutisen sopimuksen. Lisäksi Pelicans-hyökkääjät Janne Tavi, Teemu Rinkinen, ja Antti Tyrväinen aloittavat HeKin mukana.

Heinolalaisleirissä oli apeat tunnelmat, kun luottohyökkääjä Ville-Veikko Väkeväisen selkävaivat paljastuivat ennalta pelätyn vaikeiksi. Selkävaivoista aiemminkin kärsinyt Väkeväinen olisi terveenä pysyessään kuulunut ehdottomasti heinolalaishyökkäyksen tärkeimpiin kulmakiviin.

Viimeisen varsinaisen pelaajasopimuksensa seura teki palkkaamalla try-outilla olleen Henri Nuutisen koko kaudeksi. 26-vuotias Nuutinen tuo lisää täydennystä sentteriosastolle, sekä ripauksen kokemusta nuoreen hyökkääjäkaartiin.

Väkeväisen korvaajaa hänestä ei haeta. Nuutinen on seuralle tuttu mies jo kaudelta 2004-2005, jolloin hän oli mukana HeKin Suomi-sarjajoukkueessa. Monikäyttöistä pelaajaa voidaan peluuttaa tarvittaessa pakkinakin. Puolustajan paikka on Nuutiselle tuttu hänen viime kauden joukkueestaan Titaaneista.

Odotettua pelaaja-apua tuli Lahden suunnasta. Pelicans lainasi viime vuotiseen tapaan hyökkääjät Teemu Rinkisen, Janne Tavin, ja Antti Tyrväisen HeKiin. Lahtelaistrio matkaa HeKin mukana perjantaina Lempäälään, ellei lahtelaisleirissä tapahdu loukkaantumisia. Pelicans-vahvistukset on otettu Heinolassa ilolla vastaan.

– Erittäin tyytyväisiä ollaan. Toivottavasti saadaan pidettyä heidät seuraavissakin peleissä. Heidän mukaantulonsa aiheuttaa liikkuvuutta joukkueessa, ja nyt meiltä jää yli kentällinen miehiä kokoonpanon ulkopuolelle. Peluutusta täytyy nyt miettiä ja peliaikaa pitäisi saada kaikille tarjottua, HeKin päävalmentaja Janne Sinkkonen pähkäilee.

Päävalmentaja Sinkkosen mukaan muutoksia joukkueeseen ei ole enää tulossa. Loukkaantuneiden kirjoissa on tällä hetkellä polvioperaatiossa käyneen Nuutisen lisäksi kapteeni Olli Sinkkonen. Olkapäävammasta toipuva Antti Turunen on jo käynyt jäällä kokeilemassa kroppansa kestävyyttä.

» Lähetä palautetta toimitukselle