HeKille neljä uutta sopimusta

MESTIS / Uutinen
Mestikseen noussut Heinolan Kiekko on solminut neljä uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyvät uusina miehinä Haukkoja edustanut Toni Kirén ja RoKista tuleva Hannu Haipus. Vanhoista tutuista vuorostaan Tomi Inkinen ja Esko Seppänen laittoivat nimensä jatkopaperiin.

Uusista pelaajista 21-vuotias Toni Kirén on monien muiden hekiläisten tapaan lahtelaisen kiekkokoulun kasvatteja. Mestis-debyyttinsä puolustaja teki päättyneellä kaudella Haukkojen riveissä. 42 ottelusta olivat saldona tehot 2+3 ja plusmiinuslukema -18. Kirén kokeili myös liigavauhtia Pelicansissa kausilla 2003–2005. 35 ottelussa syntyi yksi maali.

Niin ikään 21-vuotias Hannu Haipus kuului päättyneellä kaudella Rovaniemen Kiekon avainpuolustajiin. Hän oli Suomi-sarjan pohjoislohkon näytöstyyliin voittaneen ryhmän toiseksi tehokkain pakki lukemilla 9+17. Jäähyjä 179-senttinen ja 82-kiloinen puolustaja otti vain 18 minuutin edestä. Haipus pelasi kaudella 2004–2005 myös neljä Mestis-ottelua Kajaanin Hokissa.

Esko Seppänen vuorostaan kunnostautui kaudella 2005–2006 HeKin toiseksi tehokkaimpana hyökkääjänä. Runkosarjassa 22-vuotias heinolalaiskasvatti kirjautti tulokaskaudellaan tehot 13+18 ja Mestis-karsinnoissa vielä 3+3 päälle.

Niin ikään 1984-syntyneisiin seuran omiin kasvatteihin lukeutuva Tomi Inkinen hyökkäsi viime kaudella pienemmässä roolissa. Hänen saaliinsa oli runkosarjasta 4+8 ja Mestiksen karsintasarjasta 0+0 tehopistettä. Parhaimmillaan Inkinen takoi Suomi-sarjassa 30 tehopistettä muutama kausi sitten. Toissa kauden hän hyökkäsi Espoon Bluesin A-nuorissa.

Keskiviikkona julkaistujen nimien jälkeen sarjanousijalla on kasassa nyt 11 sopimuspelaajan nippu.


Tomi Inkinen jatkaa HeKin paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle