TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

HeKille kolme hyökkääjää

MESTIS / Uutinen
Heinolan Kiekko on tehnyt sopimukset kolmen hyökkääjän kanssa. HeKin runkopelaajiin kuulunut Ville-Veikko Väkeväinen jatkaa ja uusina kasvoina Heinolassa nähdään Antti Pusa sekä Anton Kokkonen.

Hyökkääjä Antti Pusa, 20, on pelannut kaksi viime vuotta Mestistä TuTossa, jonne hän siirtyi TPS:n A-nuorista. Pusa pääsi nostamaan Mestiksen mestaruusmaljaa jo heti ensimmäisellä TuTo-kaudellaan 2007-2008. Päättyneellä pelisesongilla mies nakutti 41 ottelussa tehopisteet 10+12.

Pusan tavoin myös 19-vuotiaalla Anton Kokkosella on TuTo-tausta. Mestis-mestaruuden lisäksi hyökkääjän meriittinä on yhdet pelatut MM-kisat nuorten maajoukkueen mukana. Kokkonen siirtyi kesken viime kauden Pelicansin A-nuoriin, jossa esiintyi hyvin edukseen. Tehot 16 nuorten liigapelissä olivat 5+11.

– Kokkonen joutui TuTossa vaikeuksiin, mutta pelasi hyvin Pelicansin A-nuorissa ja olen kuullut hänestä paljon hyvää. Antti Pusa saa nyt ensi kertaa urallaan paikan 1-2 ketjusta. Hän on meille selkeä profiilihankinta, kommentoi HeKi-valmentaja Janne Sinkkonen uusia hankintojaan.

Ville-Veikko Väkeväinen, 23, on kuulunut HeKin kantaviin voimiin seuran koko kolmivuotisen Mestis-taipaleensa ajan. Hyökkääjän uraa ovat varjostaneet erinäiset loukkaantumiset ja selkäkivut. Väkeväinen on ollut heinolalaiskannattajien keskuudessa suuressa suosiossa. Väkeväinen oli viime kaudella HeKin neljänneksi tehokkain pelimies pistein 6+14, vaikka pelasi vain 37 ottelua.

– Väkeväisen Villen viime kausi meni selkäkipuihin, mutta nyt hän on kunnossa. Hän on iso apu joukkueelle laittaessaan kaiken likoon, Sinkkonen toteaa.

Seurajohto kiikaroi vielä muutamaa hyökkääjää riveihinsä, jonka seurauksena vireillä on joitakin pelaajaneuvotteluja. Joukkueen mukana try-outilla ollut itävaltalaispelaaja Roman Scheiber ei jatka heinolalaisten riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle