HeKi pelaa ensi kaudella Mestiksessä

MESTIS / Uutinen
Suomi-sarjan mestari Heinolan Kiekko ilmoitti perjantaina ottavansa vastaan karsintasarjassa saavuttamansa Mestis-paikan. Samalla seura julkisti kuusi ensimmäistä pelaajasopimusta. Ensi kauden valmentajan nimi ratkeaa tulevalla viikolla.

Pitkään nousumahdollisuuksiaan pohtinut HeKi teki lopullisen päätöksen Mestikseen lähtemisestä vasta tämän viikon keskiviikkona. Seuran puheenjohtaja Irja Mällönen-Valkeinen luonnehti perjantain tiedotustilaisuudessa päätöstä vaikeaksi.

haastattelu

Miikka Tölli valmis kahdeksanteen HeKi-kauteensa
[lue lisää]

- Päätimme kuitenkin ottaa haasteen vastaan, sillä uskomme heinolalaiseen jääkiekkoon ja pelaajiin, jotka ovat meille Mestis-paikan ansainneet. Joukkue on tehnyt mahtavan työn.

HeKi lähtee historiansa ensimmäiseen Mestis-kauteen varovaisesti. Seuran urheilutoimenjohtajana aloittavan Janne Sinkkosen mukaan tarkoitus on säilyttää toiminnan jatkuvuus ja välttää taloudellisia riskejä.

- Tavoittelemme riittävää budjettia. Loppusumma ei ole vielä selvillä, mutta yli 300 000 euron se ei missään tapauksessa nouse. Paikallista rahoitusta haetaan edelleen, ja sen määrä vaikuttaa budjetin kokoon.

kommentti

HeKi otti järkevän riskin
[lue lisää]

HeKin tekemän ratkaisun myötä on lähes varmaa, että kaikki kolme Mestiksen nousijajoukkuetta myös pelaavat ensi kaudella sarjassa. Kilpailupäällikkö Pirkka Antilan mukaan Jääkiekkoliiton liittohallitus hyväksyi torstaina kaikkien kolmen seuran nousun. Asiaa käsittelevät ensi viikolla vielä Sarjaseurat ry ja Mestiksen hallitus, mutta Antilan arvion mukaan HeKin ja SaPKon kohdalla nousu on nyt sataprosenttisen varma.

- KOO-VEE:lta pyydämme vielä lisäselvityksiä olosuhteista ja pidemmän aikavälin taloudellisista suunnitelmista. Seuran nousua voi kuitenkin pitää jo yli 90-prosenttisesti varmana.

Pelicans-yhteistyötä hiotaan vielä

HeKin organisaatiossa tehdään nousun myötä eräitä muutoksia. Junioritoiminta ja edustusjoukkue erotetaan toisistaan, ja Janne Sinkkonen palkataan edustukseen täysipäiväiseksi työntekijäksi. Uuden työnsä ohella HeKin pitkäaikainen pelaaja ja entinen Pelicans-hyökkääjä tekee myös paluun kaukaloon vuoden tauon jälkeen.

HeKin ensi kauden valmentajan nimi ratkeaa tulevan viikon aikana. Pelaajasopimukset seura on solminut Sinkkosen lisäksi myös viiden tämän kauden joukkueen pelaajan kanssa. HeKissä jatkavat puolustuksen pitkäaikaiset tukipilarit Aki Nurminen ja Miikka Tölli, kokenut maalivahti Mikko Kapanen, puolustaja Tuomo Ropo sekä hyökkääjä Josse Mielonen.

Joukkueen kokoamisesta vastaa urheilutoimenjohtaja Sinkkonen, joka kartoittaa parhaillaan pelaajia. Katseet käännetään tuttuun tapaan erityisesti Vierumäen urheiluopiston ja Pelicansin suuntaan. Urheiluopisto on viime vuosina houkutellut Heinolaan nimekkäitäkin kiekkoilijoita, ja yhteistyötä Pelicansin kanssa on tarkoitus syventää Mestis-nousun myötä.

- Yhteistyön yksityiskohdat ovat vielä sopimatta, mutta jatkuvaa edestakaisin kulkevaa pelaajaliikennettä ei kumpikaan osapuoli halua. Runkopelaajien on sitouduttava HeKiin pidemmäksi aikaa, vakuutti HeKin puolesta yhteistyöneuvotteluja käynyt joukkueenjohtaja Marko Nyman.

Ei enää Imatran jäähalliin

Joukkueen tekemän kovan työn ja saavuttaman menestyksen lisäksi HeKin nousupäätökseen vaikuttivat myös oletetut ongelmat, joita Suomi-sarjaan jääminen olisi seuralle voinut tuoda. Pahimmillaan noususta kieltäytyminen olisi seurajohdon arvion mukaan saattanut johtaa sekä yleisön että tukijoiden katoamiseen ja joukkueen hajoamiseen.

- Nousupäätöksellä taattiin myös se, että jääkiekko pysyy Heinolassa ykköslajina ja toivottavasti vain vahvistaa asemiaan, tuumi Nyman.

Myöskään joukkueen kokeneille pelaajille jatkaminen Suomi-sarjassa ei olisi ollut enää houkutteleva vaihtoehto. Esimerkiksi maalivahti Mikko Kapanen ilmoitti suoraan, ettei motivaatiota Suomi-sarjaan olisi enää riittänyt.

- Kyllä motivaatio olisi ollut koetuksella viimeistään siinä vaiheessa, kun bussi olisi syksyllä kaartanut ensimmäisen kerran Imatran jäähallin pihaan, kiteytti Josse Mielonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle