TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Heiskaselle kenkää - Keinänen ottaa valmennusvastuun Peliitoissa

MESTIS / Uutinen
Santeri Heiskasen pesti Peliitoissa päättyi ennen aikojaan.
Kuva © Arno Hämäläinen
Mestiksessä jumbopaikalla majaileva Heinolan Peliitat vaihtaa päävalmentajaa. Alkukauden vetovastuuta pitänyt Santeri Heiskanen saa tehdä tilaa aikaisemmin apuvalmentajana toimineelle Jani Keinäselle.

Peliittojen kausi ei ole mennyt suunnitellulla tavalla, sillä joukkue on ollut sarjan häntäpäässä koko kauden. Valmentajanavaihdokseen ajoi myös se, että Santeri Heiskasen pesti päävalmentajana olisi joka tapauksessa päättynyt kuluvan kauden jälkeen.

− Meille alkoi kauden loppua kohden mentäessä olla selvää, että tiemme Heiskasen kanssa eroavat, joten oli luonteva vaihtoehto päästää hänet etsimään uusia haasteita jo tässä vaiheessa. Tietenkin koimme myös, että joukkuetta on heräteltävä karsintoja ajatellen ja päädyimme siihen, että tällä ratkaisulla meillä on parhaat mahdollisuudet saada joukkueesta paras potentiaali irti, Peliittojen toimitusjohtaja Josse Mielonen kommentoi valmentajanvaihdosta seuran tiedotteessa.

− Jokainen varmasti näkee sarjataulukosta, että tämä kausi on mennyt pelillisesti pahasti penkin alle. Toki joukkue on nuori ja kokematon, monella pelaajalla ei ollut kauteen lähdettäessä miesten pelejä alla ollenkaan. En kuitenkaan halua mennä näiden asioiden taakse tai selitellä pienellä pelaajabudjetilla, meillä on kuitenkin ollut käytännössä koko kauden laadukkaita pelaajalainoja Lahdesta saatavilla.

Valmennusvastuun ottaa Jani Keinänen, joka on aiemmin toiminut apuvalmentajana. Keinäsen peliura kattoi yli 600 liigaottelua ja sen huipentumana oli mestaruus HPK:n paidassa vuonna 2006. Uransa viimeisestä viidestä kaudesta Keinänen vietti neljä Heinolassa. Joukkueenjohtajana toiminut Marko Nyman on loppukauden Keinäsen apuna valmennuksessa.

Peliitat tulee jäämään Mestiksessä jumbopaikalle, sillä se on 11 pistettä jäljessä viimeistä edellisenä olevasta Hermeksestä, kun heinolalaisilla on kolme runkosarjaottelua pelaamatta. Kausi tulee jatkumaan karsintaotteluissa, jossa se saa vastaansa Suomi-sarjan parhaan joukkueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle