ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Heinimäki ja Virtanen TUTOon – Keinäsen sopimukselle jatkoa

MESTIS / Uutinen
Olli-Pekka Heinimäki ja Juha Virtanen liittyvät TUTO Hockeyn vahvuuteen. Turkulaisseura tiedotti myös Aki Keinäsen jatkaneen sopimustaan kahdella vuodella.

Uusista hankinnoista Mestis-tasolla ehdottomasti nimekkäämpi on KalPassa kiekko-oppinsa saanut ja 15 SM-liigapeliä pelannut sekä viimeiset neljä kautta Hokkia edustanut Juha Virtanen. 24-vuotias sonkajärveläislähtöinen hyökkääjä solmi TUTO Hockeyn kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

– Tänne tultiin ottamaan mestaruus. Peto on herännyt, toteaa Virtanen tavoitteistaan TUTOn kotisivuilla.

Viime kaudella Hokin varakapteenina häärinyt Virtanen tekaisi pelaamissaan 51 runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa 16 (3+13) tehopistettä. Hyökkääjä on pelannut tähänastisella urallaan kaiken kaikkiaan 209 Mestis-ottelua.

– Melkein 40 pinnaa kertoo kaiken oleellisen, kommentoi TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen tyytyväisenä.

Toinen uusi kasvo on puolestaan TUTO Hockeyn riveissä kesän ajan taitojaan esitellyt ja lopulta ainoana testipelaajana sopimuksen sorvannut Olli-Pekka Heinimäki.

Ässien A-nuorten kipparin virasta Turkuun suunnistava Heinimäki, 21, teki viime kaudella pelaamissaan 52 runkosarja- ja pudotuspelikoitoksessa 52 (10+42) tehopistettä. Heinimäen ja TUTOn välinen sopimus on mallia 1+1-vuotta.

– Helvetin hyvä symboli siitä, mitä TUTO etsii. Mies tuli Turkuun opiskelupaikan perässä ja ilmoitti halustaan tulla näyttämään taitojaan kaukalon puolella, Tamminen suitsuttaa.


Juha Virtanen siirtyy TUTO-paitaan.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Maalikuninkaan sopimukselle jatkoa

Uusien pelaajasopimusten lisäksi TUTO tiedotti pidentäneensä maaliruiskuna tunnetuksi tulleen Aki Keinäsen sopimusta kahdella vuodella. Sen myötä 28-vuotias hyökkääjä nähdään turkulaisjoukkueen sotisovassa aina kevääseen 2015 asti.

– Mestaruutta täällä haetaan. Puitteet ovat siltä osin Mestiksen kärkeä. Ja onhan täällä sellainen buumi tällä hetkellä syntymässä, että ilman muuta haluan olla mukana sitä rakentamassa, Keinänen tuumii.

Urallaan yhteensä 403 runkosarja- ja pudotuspelikamppailua Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kasvattiseuransa KalPan, Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ja TUTO Hockeyn riveissä kiekkoillut Keinänen voitti viime kaudella Mestiksen maalikuninkuuden laukomillaan 25 täysosumalla. Keinäsen vyöltä löytyy myös 43 ottelun verran SM-liigakokemusta Porin Ässien paidasta kaudelta 2008–2009.

– Aivan poikkeuksellinen maalintekijä. Viime kaudella 25 maalia ja neljä vietiin Laser-pelien tilastojen nollaamisen takia. Todellisuudessa puhutaan 30 maalin miehestä. Keinäsellä on täysin poikkeuksellinen laukaus koko Suomen mittakaavassa, ei pelkästään Mestiksen, sanoo Tamminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle