Heinäkuun loppu toi ison tukun uusia NHL-sopimuksia

NHL / Uutinen
Heinäkuun 31.päivä oli viimeinen päivämäärä jolloin sopimuksettomat pelaajat pystyivät hyväksymään seurojensa heille tekemät "qualifying offerit". Tämän vuoksi eilen nähtiinkin melkoinen sopimusruletti, kun pelaajat piirtelivät puumerkkejään sopimuspapereihin kovalla kiireellä.

Anaheim sai kahden nuoren keskushyökkääjänsä sekä maalivahti Gregg Naumenkon allekirjoitukset yksivuotisiin sopimuspapereihin. Sekä 24-vuotias Matt Cullen että tulokassentteri Marc Chouinard jatkavat tulevalla kaudella Ducksien paidassa. Cullen on ollut viime vuosina yksi "Ankkojen" luotettavimpia pelaajia. Viime kaudella hän pelasi runkosarjan kaikki ottelut tehtaillen 40 pistettä ja samalla oman ennätyksensä. Chouinard teki NHL-debyyttinsä viime kaudella ja pelasi kauden puoliksi NHL-seuran ja farmiseura Cincinnatin välillä. Naumenko, joka myös teki viime kaudella ensivierailunsa NHL:ään, tuo lisää syvyyttä Anaheimin materiaaliin, mutta luukkuvahtia suurempaa roolia ei ole luvassa.

Atlanta puolestaan sai voimalaituri Shean Donovanin jatkamaan joukkueessa. 26-vuotias Donovan pelasi viime vuonna uransa parhaan kauden ja sai saldoksi 23 pistettä 62 ottelussa. Donovan onnistui myös harvinaisessa tempussa, jota ei oltu tehty yli vuosikymmeneen. Donovan laukoi hattutempun, jossa yksi maali tehtiin tasakentällisin, yksi ylivoimalla ja yksi alivoimalla.

Atlanta teki myös sopimuksen 25-vuotiaan slovakkilaituri Lubos Barteckon kanssa, jonka seura oli hankkinut neljänne kierroksen varausoikeutta vastaan St.Louisista. Thrashers sai sopimukseen myös suomalaisillekin tutumman nimen Daniel Tjärnqvistin. Nuori ruotsalaispakki pelasi yhden kauden SM-liigaa Jokereiden paidassa.

Los Angeles päätti pitää maalivahti Jamie Storrin sekä ruotsalaispuolustaja Anders Liljan joukkueessaan. Stephane Fisetin loukkaannuttua kesken viime kauden Storr sai ykkösvahdin vastuun harteilleen. Kings kuitenkin hankki alkutalvesta joukkueeseensa Felix Potvinin ja Storr päätyi taas jälleen vaihtopenkille. Storr on 25-vuotias maalivahti, joka oli aikoinaan ikäluokkansa lupaavin veskari. Kings valitsi Storrin aikoinaan koko draftin seitsemännellä varauksella ja miehestä piti tulla yksi liigan parhaista vahdeista. Ainakaan vielä Storr ei ole noita odotuksia täyttänyt ja ainakin kausi alkaa vielä Potvinin kakkosmiehenä. 26-vuotias Lilja vietti suurimman osan viime kaudesta Kingsien farmijoukkueessa Lowellissa pelaten AHL-sarjaa. Runkosarjan aikana mies pelasi Kingseissä ainoastaan kaksi ottelua ja pudotuspeleissä yhden lisää. Ensi kaudella ruotsalaisen odotetaan valtaavan paikan ylhäältä ja ainakin Kingsien hänelle tarjoama useampivuotinen sopimus osoittaa, että luottamusta vielä löytyy.

Vuoden -96 draftin toinen varaus Andrei Zyuzin jatkaa Tampa Bayssa. 23-vuotiaan venäläisen sopimus on useampivuotinen. Viime kaudella Andreille kertyi tililleen 62 NHL-ottelua. "Viime kauden loppua kohti mentäessä Andrei osoitti merkkejä siitä, että hän on kehittymässä sille tasolle, johon me kaikki tiedämme hänen pystyvän. Ja nyt 23-vuotiaana tämä on hänelle oikea aika puhjeta kukkaan", kertoi Lightningin GM Rick Dudley. Tampalla on vielä kuusi sopimuksetonta pelaajaa, mukaan lukien tähtisentteri Vinny Lecavalier.

Dallas Starsien luottopelaaja Jamie Langenbrunner jatkoi myös sopimustaa texasilaisseuran kanssa vuodella. Langenbrunnerin viime kausi meni pilalle vatsalihasvamman ja siihen tarvitun leikkauksen takia. Jamie on pelannut koko uransa Dallasissa ja on varsinkin pudotuspeleissä ollut joukkueelleen tärkeä pelaaja.

Buffalo puolestaan sai aikaan jatkosopimuksen luottopakkinsa Rhett Warrenerin kanssa. "Rhett on ollut erittäin tärkeä osa tätä joukkuetta kolmen viime kauden ajan. Hänen fyysinen pelinsä vastustajien ykkösketjuja vastaan on korvaamatonta meidän pakkikalustollemme", totesi Sabresin GM Darcy Regier.

Oilers sai kolme pelaajaansa jatkopapereihin. Daniel Cleary, Jochen Hecht ja Chris Hojt solmivat eilen seuran kanssa uudet sopimukset. 22-vuotias peräänantamaton Cleary sai kolmivuotisen sopimuksen ja GM Kevin Lowe odottaa Clearylta entistä enemmän edellisen kauden hienon suorituksen jälkeen. "Danny teki meihin suuren vaikutuksen viime kaudella ja hänen halunsa kehittyä teki tästä meille hyvin helpon päätöksen. Hänen sitoutumisensa tähän joukkueeseen on ollut uskomatonta ja odotamme sen myös jatkuvan. Hän tulee olemaan meillä tärkeässä roolissa ja odotamme innolla näkevämme kuinka hänen uransa kehittyy", Lowe totesi. Järkälemäinen pakki Hajt sai yksivuotisen sopimuksen vietettyään koko viime kauden Oilersien farmiseurassa Hamiltonissa.

Jochen Hechtin tulevaisuus kirkastui myöskin hänen laitettuaan nimensä kolmivuotiseen paperiin. Hecht oli valmis viettämään ensi kauden kotimaassaan Saksassa mikäli sopimustarjous ei olisi tyydyttänyt häntä. Hecht tuli Edmontoniin kaupassa, joka vei Öljy-kapteeni Doug Weightin St.Louisiin. "Jochen sopii suoraan meidän pelityyliimme ja uskomme vahvasti, että hän kehittyy erittäin tärkeäksi osaksi tätä joukkuetta. Hän on erittäin lahjakas pelaaja ja Oilers-fanit näkevät nopeasti kuinka hyvä hän todellakin on", luonnehti Lowe puolestaan nuorta germaanilaituria.

Minnesota sai Brad Brownin sopimukseen vapaana agenttina, koska Rangers ei edes tehnyt hänelle qualifying offeria. 25-vuotias jykevä pakki aloittaa kuudennen NHL-kautensa Wildin paidassa.

Vuoden -96 ykkösvaraus Chris Phillips jatkaa uraansa Ottawan Senaattoreissa. Sopimus on yksivuotinen. Phillips on pelannut koko nelivuotisen uransa Ottawassa ja on pikku hiljaa noussut korkean varauksensa arvoiseksi pelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle