BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Heikkilä Blues-ruoriin, Eskelinen ja Uhlbäck uusia pelaajia

LIIGA / Uutinen
Kari Heikkilästä tulee odotetusti Espoon Bluesin uusi päävalmentaja. Maanantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa Blues julkisti myös useita pelaajasopimuksia ja muun valmennusryhmänsä. Tuore päävalmentaja kertoi pestistään lehdistötilaisuudessa.

HPK:n monipuolinen puolustaja Tuomas Eskelinen, JYPin työmyyrälaituri Jaakko Uhlbäck, Tapparassa edelliset kaudet viihtynyt Juha Gustafsson, kesken kauden SaiPasta Ruotsiin siirtynyt Timo Hirvonen sekä Ruotsissa Södertäljessä kuluneen kauden pelanneet Teemu Riihijärvi ja Joakim Eriksson pukeutuvat kaikki tulevalla kaudella siniseen.

Tuomas Eskeliselle Blues on jo kolmas pääkaupunkiseudun liigaseura. Eskelinen aloitti liigauransa Jokereissa, mutta siirtyi jo kesken ensimmäisen liigakautensa vaihtokaupan seurauksena naapuriseura IFK:n vahvuuteen. Monen muun liigapelaajan tavoin Eskelinen löi itsensä lopullisesti läpi Hämeenlinnan Pallokerhon paidassa. Kovaa taklaava puolustaja keräsi kuluneella kaudella tehopisteet 2+23. Eskelisen sopimus on kaksivuotinen.

Haastattelu

Joakim Eriksson kommentoi uutta työpaikkaansa

[lue lisää]

KalPa-kasvatti Jaakko Uhlbäck nousi liigan eliittiin JYPissä. Ennen kaksi kautta kestänyttä JYP-pestiään Uhlbäck pelasi neljä ja puoli kautta Tampereen Tapparassa, jossa hän saavutti myös yhden SM-kullan ja kaksi -hopeaa. Myös Uhlbäck edustaa Bluesia seuraavat kaksi kautta.

28-vuotias ruotsalaishyökkääjä Joakim Eriksson siirtyy Bluesiin Elitserienin Södertäljestä, jossa pistesaldo oli menneellä kaudella 11+21=32. Mielenkiintoisia paluumuuttajia ovat Juha Gustafsson, Timo Hirvonen ja Teemu Riihijärvi.

Kari Heikkilän valmentajauran kirkkain saavutus on viimekeväinen Suomen mestaruus Kärppien peräsimessä. Ennen mestaruutta Heikkilä ehti valmentaa oululaisjoukkueen kolmesti pudotuspeleihin ja kertaalleen SM-hopealle. Kuluneen kauden Heikkilä valmensi Venäjän liigan Lokomotiv Jaroslavlia.

- Rahaahan siellä Venäjällä olisi varmasti saanut enemmän, mutta sijainti ja ennenkaikkea se, että pystyy vaikuttamaan asioihin ympärillä, olivat tärkeitä. Tärkeä osa motivaatiota mulle on se, että on kiva mennä töihin.

Kysymykseen mahdollisista tuliaisista pelaajien muodossa uudella valmentajalla oli selvä näkemys.

- Ei mitään toivoa saada sieltä ketään. Siellä maksetaan niin kovia palkkoja.

Joukkueen kasaamiseen Heikkilä on kuitenkin päässyt jo vaikuttamaan.

- Kyllä jokainen pelaaja, joka on tullut ja tulee on hyväksytty. On myös monia, jotka olisi tullut tänne, mutta eivät menneet meidän seulan läpi.

- Enää puhutaan joka tapauksessa vain muutamasta alkupään pelaajasta, joita joukkueeseen kaivataan. Hyvän luonteisia pelaajia ollaan saatu: joukkuepelaajia, jotka tuo osaamista, vähän kovuutta ja kahden suunnan pelaamista, Heikkilä valottaa.

Roolijako on selvä

Bluesin nimekäs johto tuntuu sivusta seuraavalle ehkä liiankin nimekkäältä. Moni miettii, voiko valmentajana pitkään toiminut Raimo Summanen pitäytyä syrjässä valmentamisesta, mikäli homma ei ala toivotulla tavalla.

- Ei me hätkähdetä, jos muutamia pelejä hävitään. Tai vaikka voitetaankin, ei lähdetä leijumaan, Summanen linjaa.

- Kyllä Ramilla on niin paljon kiekkonäkemystä, että jos hänellä on jotain ehdotuksia peluutuksenkin suhteen, niin varmasti niitä ainakin kuunnellaan. Eikös se ole ihan normaalia, että työpaikoilla kollegat juttelee työasioista, Heikkilä vastaa.

Summanen korostaa myös, että viime kaudella joukkueessa pelanneiden pelaajien kanssa neuvotellaan edelleen ja mitä vain saattaa heidänkin suhteensa tapahtua. Maalivahtitilanne on auki, mutta pohjois-amerikkalaista ykkösvahtia haetaan. Tästä saattaa olla tiedotettavaa muutaman viikon sisällä.

Haastattelu

Ladislav Kohn uskoo Bluesin uuteen tulemiseen

[lue lisää]

Heikkilän apulaiseksi pestattu Petri Matikainen toimi siis kuluneella kaudella Lahden Pelicansin päävalmentajana. Lisäksi Matikaisen toimenkuvaan kuuluivat alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kakkosvalmentajan tehtävät.

Jukka Ropposella on kokemusta maalivahtien valmentamisesta kahden vuosikymmenen ajalta. Tuona aikana hän on ehtinyt valmentaa niin Suomessa, Yhdysvalloissa kuin Sveitsissäkin. Edelliset kaksi kautta Ropponen on valmentanut Sveitsin eliittiseuroihin kuuluvan Zürich Lionsin maalivahteja. SM-liigassa Ropponen valmensi viimeksi jokerivahteja kaudella 2002-03.

Janne Vikeväinen on Kärppien entinen fysiikkavalmentaja, joka oli Heikkilän mukana myös Jaroslavlissa. Väkeväinen toimii oman toimensa ohella Bluesin joukkueenjohtajana. Valmennusryhmän sopimukset ovat kolmivuotisia.

Uusien hankintojen lisäksi Blues tiedotti Ladislav Kohnin, Olli Ahosen, Markku Hurmeen, Kari Haakanan, Tero Määtän, Arto Laatikaisen ja seuran oman hyökkääjälupauksen Mikko Lehtosen jatkosopimuksista.

» Lähetä palautetta toimitukselle