Heatley-sopalle ratkaisu: siirto San Joseen

NHL / Uutinen
Kiekkokesän ja osin syksynkin kestopuheenaiheena pysynyt Dany Heatleyn siirtosotku on saanut ratkaisun. Tähtihyökkääjä siirtyy Ottawa Senatorsista viime kauden runkosarjavoittaja San Jose Sharksin riveihin.

Senators saa korvaukseksi Heatleystä hyökkääjät Milan Michalekin ja Jonathan Cheechoon sekä toisen kierroksen varauksen ensi kesän kesän draft-tilaisuuteen. Lisäksi Sharksiin siirtyy kaupassa Ottawan 5. kierroksen varausoikeus.

Heatley, 28, ilmoitti kesäkuussa haluavansa siirtyä pois Ottawasta. Heinäkuun markkinoilla hyökkääjän perässä oli etenkin Edmonton Oilers, jonka kanssa Senators oli jo sopinut kauppaehdoista, mutta Heatley vetosi sopimuksensa no-trade clause -pykälään ja kieltäytyi siirtymästä Edmontoniin.

Edmonton-yhteyden katkettua Heatley pysyi järjestelmällisessä mediapimennossa pitkään, kunnes hän pari viikkoa sitten piti tiedotustilaisuuden, jossa ilmoitti tyytymättömyytensä syyksi pienentyneen vastuun Ottawassa. Heatley on urallaan kerran aiemminkin pyytänyt siirtoa pois. Atlantasta hän halusi lähteä, kun oli ajanut joukkuetoveri Dan Snyderin kuolemaan johtaneen kolarin.

Heatley on tehnyt NHL-runkosarjaurallaan 507 ottelussa 260+283=543 pistettä, pelannut All Stars -ottelussa neljä kertaa, ja tulokaskaudellaan hän voitti parhaalle tulokkaalle annettavan Calder Memorial Trophyn. Lisäksi hän on Kanadan maajoukkueen kaikkien aikojen tehokkain pistemies.

Kaupassa toiseen siirtyvistä hyökkääjistä Jonathan Cheechoo voitti sensaatiomaisesti NHL:n maalikuninkuuden kaudella 2005-06, mutta sen jälkeen hän ei ole yltänyt edes lähelle vastaavaa tasoa ja on ollut siirtospekulaatioiden kohteena toistuvasti. Viime kaudella Cheechoo keräsi 66 ottelussa vaatimattomat 12+17=29 pistettä.

Tshekkihyökkääjä Milan Michalek puolestaan on pelannut nyt kolme kautta peräkkäin tasaisesti 60 runkosarjatehopisteen tuntumassa. Viime kauden saldo oli 77 ottelussa 23+34=57 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle