Hart Trophysta taistelee kolme kanadalaiskapteenia

NHL / Uutinen
Kuumista Pennsylvanian paikalliskamppailuista tuttu kaksikko kohtaa nyt myös Hart Trophyn finaalikolmikossa.
Kuva © Getty Images

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby voitti NHL:n pistepörssin 17 pisteen erolla. Penguinsin ja Kanadan olympiajoukkueen kapteeni merkkautti kaudella 36 maalia ja 104 tehopistettä 80 ottelussa. Crosbyn tehotilasto näytti lukemaa +18 ja hän johdatti Penguinsin Metropolitan divisioonan voittoon. Hän on voittanut palkinnon aiemmin kertaalleen, vuonna 2007.

Anaheim Ducksin Ryan Getzlaf on ensi kertaa ehdolla palkintoon. Pistepörssin toiseksi sijoittunut kanukki iski läntisen konferenssin voittaneen Ducksin paidassa 31 maalia ja 87 tehopistettä. Kaudella Getzlafille kertyi 77 ottelua tililleen. Joukkueensa kapteenin tehotilasto +28 oli myös NHL:n kärkitasoa.

Philadelphia Flyersin Claude Giroux pelasi täyden 82 ottelun runkosarjan ja iski 28 maalia sekä 86 tehopistettä. Flyers-kapteeni auttoi huonon alkukauden jälkeen Flyersin nousemaan divisioonsa kolmanneksi, joka varmisti heille paikan pudotuspeleihin. Kanadalaissentterin tehotilastoon kirjattiin saldo +7. Girouxille ehdokkuus on uran ensimmäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle