Hannu Toivonen matkaa Bostoniin

LIIGA, NHL / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon 19-vuotias maalivahtilupaus Hannu Toivonen on allekirjoittanut Boston Bruinsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja siirtyy NHL-jäille.

Hattulalaisnuorukainen on Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus viime kesältä, jolloin Bruins huusi HPK-vahdin varaustilaisuuden 29. vuorolla. Bostonin kykyjenetsijät olivat seuranneet Toivosta pitkään, ja nyt tehty kolmivuotinen sopimus kertoo organisaation luottamuksesta Toivosen kykyihin.

Toivonen teki debyyttinsä SM-liigassa tällä kaudella Joni Puurulan kakkosmiehenä. Hannu pääsi pelaamaan runkosarjassa 24 ottelua ja pudotuspeleissäkin nuori vahti pääsi peliin kahdesti. Toivonen oli vakuuttava heti ensimmäisistä peleistään lähtien, ja erityisesti huomio kiinnittyi siihen, että HPK voitti lähes poikkeuksetta kaikki ottelut, joissa "Hanski" seisoi tolppien välissä.

HPK:n kasvatti on isokokoinen ja hyvin peittävä maalivahti. Toivosen erityisvahvuuksia ovat hänen erittäin rauhallinen ja hätäilemätön pelityylinsä sekä lähes uskomaton notkeutensa. Toivosen lähtö tuli HPK:lle yllättäen, ja nyt seuralla onkin edessä uuden maalivahdin etsintä. Lisääkin murheita saattaa olla luvassa, sillä Antti Miettisen ratkaisua odotetaan yhä.

- Hän on kehittynyt erittäin nopeasti ja pelasi loistavan ensimmäisen kautensa SM-liigassa. Uskomme, että Hannun kehitystä auttaa, kun hän pääsee pelaamaan pidemmän ja vaikeamman kauden ensi vuonna, todennäköisesti Providencessa [Bostonin farmiseura AHL:ssa], Bostonin GM Mike O'Connell kertoi seuran lehdistötiedotteessa.

Jatkoaika kertoi Hannu Toivosen NHL-suunnitelmista viime kesänä varaustilaisuuden jälkeen julkaistussa haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle