Hannu Toivonen Bostonista St. Louisiin

NHL / Uutinen
Liigan häntäpäästä nousua tavoitteleva St. Louis Blues on hankkinut riveihinsä Bostonin organisaatiossa kiekkoja torjuneen Hannu Toivosen.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaa siirtyy ruotsalaishyökkääjä Carl Söderberg, joka viime kauden pelasi Elitserienistä pudonneen Malmön riveissä.

Bostonille tuli tänä kesänä runsauden pula maalivahdeista, kun he hankkivat Minnesotasta kokeneen Manny Fernandezin. Seura teki myös sopimuksen edelliskesänä hankkimansa huippulupauksen, Ilveksessä viime kaudella torjuneen Tuukka Raskin kanssa. Kun Bostonilla oli näiden lisäksi olemassaolevat sopimukset Toivosen ja viime kauden ykkösvahti Tim Thomasin kanssa, oli selvää, että jompikumpi kaupataan pois.

St. Louisilla on ensi kaudeksi sopimuksenalla ykkösvahti Manny Legace sekä Toivosen ohella kaksi muutakin ykköskierroksen varausta, Jason Bacashihua sekä viime kaudella Pohjois-Amerikkaan siirtynyt tshekkivahti Marek Schwarz.

- Hannu on entinen ykköskierroksen varaus, joka tuo syvyyttä maalivahtiosastollemme. Scouttiemme mielestä hänellä on vielä edessään loistava tulevaisuus NHL:ssä, kommentoi St.Louisin presidentti, itsekin entinen NHL-vahti, John Davidson seuran tiedotteessa.

Toivonen on Bostonin ykköskierroksen varaus kesältä 2002. Viimeiset neljä kautta hän on seilannut Bostonin sekä heidän AHL-seura Providencen väliä. Viime kaudella hän pelasi NHL:ssä 18 ottelua. Kaikenkaikkiaan hänellä on tilillään 32 ottelua NHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle