Hannes Hyvönen palaa liigaan HPK:n paidassa

LIIGA / Uutinen
Toissa kaudella Helsingin IFK:ssa ja viime kaudella San Jose Sharkseissa kiekkoillut Hannes Hyvönen tekee paluun Sm-liigaan ja HPK:hon. Hyvönen haluaa edelleen kehittyä pelaajana ja tähtäin miehellä on NHL:ssä, joten SM-liiga vauhdinhakupaikkana oli paras vaihtoehto miehen uran kannalta.

Edellisen kauden San Jose Sharksissa kiekkoillut Hannes Hyvönen on solminut yksivuotisen sopimuksen Hämeenlinnan Pallokerhon kanssa. Fyysisenä raatajana tunnettu Hyvönen täydentää hämeenlinnalaisten taklausosaston, kun Kerholla on jo ennestään sopimus ikipommittaja Erkki Rajamäen sekä Jyrki Louhen kanssa. Toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan HPK on ottanut nyt selvän linjauksen ensi kauden joukkueeseen siten, että jokaiseen ketjuun löytyy yksi rymistelijä.

Hyvösen tavoitteet ovat edelleen NHL:ssä, mutta mies näki uransa kannalta järkevimmäksi palata hakemaan vauhtia kotoisesta Sm-liigasta. Hyvösen tulo ritaripaitaan tarkoittaa sitä, että nuori Janne Laakkonen hoitanee ensi kaudella keskushyökkääjän tontin laitahyökkääjän sijaan.

Hyvönen tehtaili viime kaudella San Josen Sharksin farmiseurassa pisteet 24 + 18 = 42 ja keräsi 136 jäähyminuuttia. Hyvönen laukoi farmissa 67:ssä ottelussa 307 kertaa ja oli näin farmisarjan kolmanneksi ahkerin laukoja. Mies nostettiin loppukaudesta myös Sharksien NHL-kokoonpanoon kolmen ottelun ajaksi, jossa tehopisteitä ei syntynyt. Pudotuspelien ajan Hyvönen oli Sharksien joukkueen mukana, mutta joutui istumaan kaikki ottelut katsomossa.

Voimalaituri raivaa tietä taitureille ja iskee maaleja

Hyvöselle jäi hyvät muistot kaudestaan rapakon takana. Hurjat laukaisutilastot AHL:ssa selittyvät ainakin osittain valmentajien kehoituksilla Clevelandissa, Hannes toivoo saman vireen jatkuvan myös liigakaukaloissa. ”Kokemusta ainakin aika paljon kovista peleistä. Ja tietenkin muutama NHL-ottelu jäi taskuun. Ei mitään hirveän radikaalia, mutta ihan hyvä ja hauska vuosi. Siellä tuli sitä käskytystä, että pitää ampua paljon. Ja siellä oli sen verta pienet kaukalot joka puolella, että siellä oli joka paikasta kun ampui, niin paha paikka maalivahdille. En ehkä ole koskaan noin paljon ampunut, toivottavasti se vire pysyy”, Hyvönen kertoi Amerikan vuotensa kokemuksista.

Hyvönen tulee Hämeenlinnaan hakemaan uutta nostetta uralleen ja pikaista paluuta NHL-jäille. Varsinkin keväällä järjestettävät kotikisat houkuttelevat miestä. ”Tämä on kuitenkin hyvä seura ja HPK halusi minut tosissaan. Haluan kuitenkin vielä kehittyä ja päästä eteenpäin urallani. Tämä on hyvä vaihtoehto siihen, ja täällä pääsee taistelemaan mestaruudesta ja sitä kautta MM-kisapaikoista. Sen takia tulin tänne. NHL on tietenkin vielä tavoitteena, mutta jos se ei tapahdu tänä kesänä, niin sitten pysytään täällä. Pyritään siihen, että mennään sitten ensi kauden jälkeen sinne. Täällä pyrin pelaamaan hyvän kauden, voittamaan mitalin ja päästä MM-kisoihin.”

Voimalaituri on hieman poikkeava pelaaja taitokiekostaan tunnetun Kerhon ritaripaidassa. Hannes ei kuitenkaan usko, että isommallakaan juntturalla tulisi olemaan ongelmia joukkueeseen sopeutumisessa, ja hän aikoo jatkaa tutulla ja hyväksihavaitulla pelityylillään. ”En usko, että sopeutumisessa tulee olemaan sen suurempia ongelmia. Vähän olen eri rakenteinen pelaaja kuin muut HPK:n laiturit, mutta uskon että ihan hyvin sulaudun tähän porukkaan. Mennään vähän suoraviivaisemmin kuin nämä muut kaverit ja ammutaan paljon. Ei tässä nyt lähdetä mitään vastustajaa teilaamaan, mutta kyllä minä pelaan sitä omaa tyyliäni. Pelaan kovaa, mutta rehdisti. Koitan tehdä paljon maaleja ja pelata joukkueen eteen.”

Hyvönen mies valmentajan mieleen

Uusi hankinta kelpasi myös HPK:n päävalmentajalle Jukka Jaloselle. Hyvönen tuo Kerhon peliin ripaukseen ryminää, josta aiemmin on joutunut vastaamaan lähes täysin yksin Erkki Rajamäki. ”Hyvönenhän on voimalaituri. Isokokoinen, voimakas, erittäin hyvä laukaus, rightin mies. Liikkuu isoksi mieheksi ihan hyvin. Ollut vähän sellainen kuumaverinen pelaaja, mutta kun ikää on tullut lisää, niin on rauhoittunut. Tuo sellaisen tietynlaisen lisän aggressiivisuutta meidän pelaamiseen ja joukkueeseen. Sellaista me tarvitsemmekin, että löytyy muitakin kuin yksi tai kaksi pelaajaa, jotka taklaavat. Kovuutta ja maalintekovoimaa sekä voimaa vastustajan maalin eteen”, luonnehti Jalonen ryhmänsä uusinta nimeä sekä hänen rooliansa joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle