Hammond jatkoi hurjaa putkeaan, Lehtonen pysäytti Capitalsin

Kari Lehtonen ansaitsi joukkuetovereiden onnittelut
Ottawa Senators kukisti vieraskentällä New York Islandersin ja on noussut mukaan taistelemaan idän viimeisestä pudotuspelipaikasta. Senators on hävinnyt varsinaisella peliajalla viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden.

Loukkaantuneen Robin Lehnerin tilalle Senatorsin maalin suulle nostettu Andrew Hammond torjui tällä kertaa Islandersin nurin. Tulokasvahti on aloittanut uransa historiallisen hyvin: Hammond on 76 vuoteen ensimmäinen maalivahti, joka on päästänyt ensimmäisissä kymmenessä ottelussaan enintään kaksi maalia. Hammond on torjunut 11 ottelussa torjuntaprosentilla 95,4 ja päästänyt vain 1,44 maalia per ottelu.

Kotijoukkue Islanders tuli ottelun ensimmäiseen erään melko löysällä asenteella, ja Senatorsin pelattua tarkasti omaan pään kautta ei erässä juurikaan tilanteita nähty. Paras paikka siunaantui Mika Zibanejadille, kun hän pääsi laukomaan suoraan syötöstä lähietäisyydeltä, mutta Jaroslav Halak torjui heppoisen laukauksen.

Toisessa erässä Islanders painosti voimakkaasti, mutta kesken painostuksen Zibanejadin syöttö tavoitti Matt Puempelin, joka tälläsi kiekon suoraan syötöstä maaliin ohi maskissa olleen Halakin.

Erässä nähtiin myös yksi tavallista pidempi pelikatko, kun vastikään pitkän jatkosopimuksen Islandersiin tehnyt Johnny Boychukin kova lyöntilaukaus osui Hammondin kypärään. Lämäri vaurioitti Hammondin kypärää sen verran, että huoltajat joutuivat korjailemaan maskia uusilla osilla.

Kyle Turris ohjasi Senatorsin erän lopulla vielä 2-0 -johtoon. Islanders ei kyennyt erässä maalintekoon, vaikka vei laukaukset 22-9. Kolmannessa erässä Tyler Kennedy ohjasi Lubomir Visnovskyn lämärin maaliin, mutta lähemmäksi Islanders ei enää päässyt ja Senators vei pisteeet.

Andrew Hammond torjui Tavaresin maalintekoyrityksen.

Lehtonen johdatti Starsin voittoon

Kari Lehtonen pysäytti edellisessä neljässä pelissä kuusi maalia ampuneen Aleksander Ovetškinin. Starsin vieraskiertue idässä on sujunut hyvin, se on voittanut viidestä ottelustaan neljä.

Capitalsia vastaan voiton arkkitehtinä toimi paljon kauden aikana parjattu Ales Hemsky sekä toimiva ylivoimapeli. Hemsky syötti kaksi maalia ja kolme Starsin maaleista syntyi ylivoimalla. Lehtonen torjui maalillaan 18 laukausta.

Minnesotassa puolestaan Anaheim Ducksin tulokasvahti John Gibson taltutti Wildin. 32 torjuntaa napannut Gibson päästi taakseen vain yhden maalin Ducksin hakiessa pisteet maalein 2-1. Mikko Koivu sai syöttöpisteen joukkueen ainoaan osumaan.

NY ISLANDERS - OTTAWA 1-2

WASHINGTON - DALLAS 2-4

COLUMBUS - EDMONTON 5-4 rl.

MINNESOTA - ANAHEIM 1-2

CALGARY - TORONTO 6-3