Halpernin kausi ohi

NHL / Uutinen
Washington Capitalsin loukkaantumiskierre ei ota loppuakseen. Keskiviikkona joukkueen lääkäri ilmoitti keskushyökkääjä Jeff Halpernin joutuvan kauden lopettavaan polvileikkaukseen.

Aikaisemmin viikolla joukkue vielä ilmoitti odottavansa Halpernin palaavan ruotuun olympiatauon jälkeen, mutta tarkempien tutkimusten jälkeen paljastuikin, että vasen polvi tarvitsee leikkauksen. Leikkauksesta toipumisajaksi arvioidaan neljästä kuuteen kuukautta eli Halpern nähdään pelikentillä seuraavan kerran vasta ensi kaudella.

Halpernin loppukauden sivussa olo vaikeuttaa pudotuspeleistä haaveilevan Capitalsien sentteritilannetta huomattavasti, sillä tällä hetkellä joukkueen kokoonpanossa ainoastaan Adam Oates ja Andrei Nikolishin ovat luontaisia senttereitä. Kolmos- ja nelosketjun senttereinä toimivat Colin Forbes ja Dmitri Khristich ovat pelanneet suurimman osan uristaan laitureina.

Surkeaa kautta pelaavalla Washingtonilla on ollut loukkaantumisten kanssa ongelmia koko kauden ajan. Avainpelaajista taistelijakapteeni Steve Konowalchuk saapui jo harjoitusleirille olkapää heikossa kunnossa ja viiden ottelun jälkeen todettiin, että olkapää piti leikata. Konowalchukin odotetaan palaavan kokoonpanoon maaliskuussa, mutta uusimimpien tietojen mukaan on jopa mahdollista ettei häntä nähdä tositoimissa tällä kaudella ollenkaan. Täsä puolestaan voitaisiin vetää johtopäätöksenä, että Capitals on vähitellen luovuttavamassa kyseisen kauden suhteen ja haluaa Konon parantavan kätensä rauhassa kuntoon.

Puolustuksen monivuotinen johtaja Calle Johansson puolestaan loukkaantui kauden toisessa ottelussa Bostonin Kyle McLarenin kovasta taklauksesta ja on sivussa koko kauden. Näiden pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi runkopelaajista Jaromir Jagr, Ulf Dahlen ja Brendan Witt ovat jokainen olleet sivussa vähintään 13 peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle