TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Haaparantaan kasataan suomalaislegioonaa

MESTIS / Uutinen
Ruotsin ykkösdivisioonassa pelaava Asplövens HC luottaa suomalaiseen kiekko-osaamiseen. Salamoista siirtyvä laitahyökkääjä Ari Katavisto on jo viidestoista suomalaisvahvistus haaparantalaisjoukkueessa.

26-vuotias Ari Katavisto on pelannut Salamoissa neljän kauden ajan. Viime kaudella hän oli kirkkonummelaisten avainpelaajia, keräten runkosarjan 44 ottelussaan tehot 13+14. Toissa kaudella Katavisto pääsi kokeilemaan SM-liigavauhtia muutamassa ottelussa SaiPassa. Hän on pelannut urallaan liigaa myös Bluesissa, Mestistä Järvenpäässä, Suomi-sarjaa HeKissä ja SaPKossa sekä OHL-junioriliigassa Kanadassa.

– Katavisto on yksi parhaista värväyksistämme pitkään aikaan. Ari oli hilkulla saada sopimuksen SM-liigaan JYPiin, mutta homma kariutui viime hetkillä, ja niin hän valitsi meidät, kertoi Apslövens HC:n puheenjohtaja Magnus Lehto Norrländska Socialdemokraten –julkaisussa tyytyväisenä.

Ennätysmäärä suomalaisia?

Suomi on tuttu kieli Tornion naapurissa sijaitsevassa Haaparannassa. Asplövens HC:n pukukopissa se tulee kuitenkin olemaan tulevalla kaudella jopa valtakieli, sillä ruotsalaisen Elite Prospects –sivuston mukaan joukkueeseen kuuluu jo kuusitoista suomalaispeluria, kun taas ruotsalaisia on vain seitsemän.

Lisäksi alkavalle kaudelle kovasti satsannut joukkue on hankkinut riveihinsä pitkään Pohjois-Amerikan alasarjoja kiertäneen ukrainalaishyökkääjä Rostislav Saglon.

Asplövens sijoittui viime kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla kärkipäähän, muttei onnistunut voittamaan alkulohkoaan ja jäi täten ulos Allsvenskanin karsintasarjasta.

Joukkueessa pelasi jo tuolloin parin kentällisen verran suomalaisia, joista suurin osa jatkaa joukkueessa. Kataviston ohella uusista hankinnoista tunnetuimpia ovat niin ikään Mestiksessä hyökänneet Jouni Kulonen ja Henri Nuutinen.

Asplövens HC:n suomalaiset kaudelle 2006-07:maalivahdit:

Iiro Itämies (viime kauden seura: Asplövens HC)

Jari Suunta (Asplövens HC)puolustajat:

Mika Alakokkare (Asplövens HC)hyökkääjät:

Teemu Bister (Tappara, A-SM)

Antti Honkanen (Blues, A-SM)

Aku Joki-Erkkilä (Asplövens HC)

Sakari Jussila (Asplövens HC)

Mikko Juusola (Asplövens HC)

Ari Katavisto (Salamat, Mestis)

Jouni Kulonen (Hermes, Mestis)

Mikael Kuusela (Et-Po –72, Suomi-sarja)

Markus Kuusela (Et-Po –72, Suomi-sarja)

Henri Nuutinen (K-Vantaa, Mestis)

Jarkko Pakisjärvi (Asplövens HC)

Teijo Räävi (Asplövens HC)


» Lähetä palautetta toimitukselle