Haapakoskelle kenkää – Aravirta ohjaksiin

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät Oy:n hallitus on vapauttanut päävalmentaja Mikko Haapakosken tehtävistään, eikä seura täten käytä miehen optiota myöskään ensi kaudesta. Kärppien peräsimeen nousee Hannu Aravirta, joka aloittaa oululaismiehistön luotsaamisen maanantain aikana.

Oulun Kärpät Oy:n hallitus päätyi erottamaan kuluvan vuoden tammikuussa Kärppien peräsimeen tarttuneen päävalmentaja Mikko Haapakosken, koska oululaisjoukkue ei ole ex-liigapuolustajan alaisuudessa saavuttanut niitä tavoitteita, jotka sille on etukäteen asetettu. Haapakosken alaisuudessa Kärpät sijoittui viime SM-liigakaudella 8. sijalle pudottuaan puolivälierissä runkosarjan voittaneelle JYPille otteluvoitoin 3-4.

Kuluvan kauden aikana miehistöönsä ison määrän euroja satsannut oululaisseura ei ole nimekkäästä materiaalistaan huolimatta saanut konettaan kunnolla käyntiin, jonka seurauksena Kärpät majailee tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella sarjataulukon 11. sijalla.


Hannu Aravirta palaa liigakartalle Kärppien peräsimessä.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Aravirta palaa Ouluun reilun 22 vuoden tauon jälkeen

Haapakosken tyhjäksi jättämiin saappaisiin astuva Hannu Aravirta on oululaisille jo entuudestaan tuttu valmentaja, sillä mies toimi Kärppien edustus- ja A-juniorimiehistöjen valmennusryhmissä niin Pentti Matikaisen kuin Kari Mäkisenkin apuna kausilla 1983–1988.

– Viisi vuotta valmensin Oulussa – kaksi vuotta Matikaisen apuna, kaksi vuotta A-junioreissa ja viimeisen vuoden Mäkisen kanssa. Näiltä vuosilta sain hyvät pohjat valmentajan uralleni. Nyt ympyrä sulkeutuu, toteaa Aravirta.

Oulussa vietetyn ajan jälkeen 57-vuotias Aravirta on ehtinyt pitkällä urallaan valmentaa SM-liigassa niin JyP HT:a (kausilla 1988–1993), Jokereita (1993–1996 & 2009), HIFK:ta (2003–2005) ja Pelicansia (2005–2009). Kokeneen valmentajan palkintokaappiin on liigavuosina lätkäisty kaksi kultaista, kolme hopeista ja kaksi pronssista mitalia.

Viime keväänä mies valmensi Ruotsin Elitserienissä MODO:a, mutta visiitti länsinaapuurin jäi vain kevätkauden mittaiseksi. Kärppien peräsimeen Aravirta puolestaan tarttuu intoa täynnä kuin ilmapallo.

– Olen erittäin innostunut tehtävästä, joka tuli eteeni yllättäen. En ole edes harkinnut aiempia tarjouksia, sillä päätin pitää taukoa valmennustehtävistä vähintään maajoukkuetaukoon asti, tuore kärppäpiiskuri kommentoi.

– Vielä perjantaina en olisi osannut kuvitella, että tällainen tehtävä tulee eteen. Edessä on mielenkiintoinen haaste – Kärpät on ainoa SM-liigaseura, joka sai tunteen taas nousuun, Aravirta hekumoi tyytyväisenä.

Suomen maajoukkueen penkin takana viettämiensä vuosien 1992–2003 aikana Aravirta saavutti Curt Lindströmin apuvalmentajana MM-kultaa ja -hopeaa sekä olympiapronssia. Päävalmentajana aikanaan Savonlinnasta maailmalle ponnistanut valmentajavelho nappasi kaulaansa kolme MM-hopeaa ja kertaalleen MM- sekä olympiapronssia.

Kovin kummoisia teesejä Aravirralla ei ole alkukaudella alisuorittaneen oululaisjoukkueen varalle. Mies uskookin muutoksen lähtevän liikkeelle pelaajista.

– Ammattimainen joukkue on varmasti valmis pyrkimään ylöspäin ja parempaan. Tästä tavoitteesta alkaa työnteko.

» Lähetä palautetta toimitukselle