Gurjanov iski ruotsalaispuolustajan virheestä Venäjän pronssille

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäläiskannattajat saivat aihetta riemuun.
Ruotsi ja Venäjä iskivät yhteen alle 20-vuotiaiden MM-pronssiottelussa. Ruotsi hallitsi ottelun alkua, mutta Venäjä pysyi mukana pelissä. 60 minuuttia ei riittänyt lopulta pronssimitaleiden kohtalon ratkaisuun.

Pronssiottelu oli trilleri loppuun asti. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista pronssimitalit itselleen. Lopulta jatkoerässä Denis Gurjanov hyödynsi ruotsalaispuolustuksen virheen ja ratkaisi ottelun tekemällä 2−1-voittomaalin.

Ruotsi tuli ottelun alkuun erittäin vahvasti, ja Venäjän maalilla Ilja Samsonov sai ottaa heti alussa muutaman huipputorjunnan. Alkuminuuttien jälkeen tahti tasaantui, ja venäläisetkin pääsivät peliin mukaan. 

Maalittoman avauserän jälkeen Venäjän kapteeni Kirill Kaprizov vei joukkueensa johtoon. Jonathan Dahlen kuitenkin tasoitti toisen erän puolivälissä.

Kolmas erä oli maaliton, vaikka Gurjanov ampui kerran Felix Sandströmin vartioiman maalin tolppaan. Carl Grundström pääsi myös kokeilemaan maalintekoa Alexander Nylanderin syötöstä, mutta yritys jäi piippuun.

Lopulta jatkoerään venynyt ottelu ratkesi, kun Ruotsin nuori puolustaja Rasmus Dahlin menetti kiekon Gurjanoville tarjoiltuaan Nylanderille jättösyötön. Gurjanov ei erehtynyt paikassaan vaan lirutti kiekon Sandströmin jalkojen välistä sisään.

» Lähetä palautetta toimitukselle