Granatosta jenkkien olympiaryhmän päävalmentaja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tony Granato luotsaa kotimaansa olympiajoukkuetta.
Kuva © Getty Images
USA Hockey ilmoitti perjantaina valmennusjohtonsa ensi vuoden olympiajääkiekkoon. NHL-miesten ollessa pois turnauksesta päävalmentajana toimii Tony Granato, joka luotsaa päätyönään Wisconsinin yliopistojoukkuetta.

53-vuotias Tony Granato on kerännyt valmennuskokemusta myös NHL:stä, sillä hänellä on takanaan kaksi erillistä pestiä Colorado Avalanchen päävalmentajana. Avalanchen lisäksi hän on toiminut myös Pittsburgh Penguinsin ja Detroit Red Wingsin apuvalmentajana. Granaton peliura kattoi 773 NHL-ottelua.

Apuvalmentajiksi on valittu Buffalo Sabresissa vajaan vuoden päävalmentajana toiminut Ron Rolston, puolustajalegenda Chris Chelios, pitkän linjan NHL-hyökkääjä Scott Young sekä entinen maalivahti Keith Allain.

− Olemme innoissamme saadessamme näin kokeneen ryhmän johtamaan olympiajoukkuetta, USA Hockeyn presidentti Jim Smith toteaa. 

− Nämä henkilöt ovat olleet osa merkittäviä tapahtumia yhdysvaltalaisen jääkiekon historiassa, pelaajana voitetuista mestaruuksista kultaa voittaneiden joukkueiden taustavoimiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle