TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Grahn palaa Kouvolaan – KooKoolla 11 sopimusta

MESTIS / Uutinen
Talven Pelicansin maalia vartioinut Carl Grahn pelaa ensi kauden KooKoossa. Kouvolaan palaavan veskarin lisäksi KooKoolla on kasassa jatkosopimukset kymmenen kenttäpelaajan kanssa.

KooKoon ensi kauden joukkueen ensimmäiset hahmotelmat ovat selviämässä. Uudeksi, tai paremminkin uusvanhaksi, maalivahdiksi kouvolalaisseura on pestannut oman kasvattinsa Carl Grahnin. Grahn pelasi KooKoossa Mestistä kaudet 2000–2003. Viime talvena Grahn edusti Lahden Pelicansia. 24-vuotiaalle maalivahdille kirjattiin 45 liigaottelua, joista hän pelasi 21.

Lahtelaisten kausi oli sysimusta, joten Grahninkin tilastot jäivät vaisuhkoiksi: 88,08% ja 3,85 päästettyä maalia per peli. Loppusyksystä Grahn käväisi myös Mestiksessä ja pelasi K-Vantaan lohipaidassa kahdeksan peliä tilastolukemin 90,91% ja 2,78.

– Kun mietin kiekkouraani, olen kehittynyt KooKoon vuosinani ylivoimaisesti eniten. Ei minulla ainakaan Mestiksestä ollut muita vaihtoehtoja tapetilla, Pelicansin kauteen erittäin pettynyt Grahn kertoi perjantain Kouvolan Sanomissa.

Los Angeles Kingsin kesällä 2000 varaamalla Grahnilla on tilastoissaan 4 B-maaottelua sekä 27 edustustehtävää nuorten tai poikien maajoukkueissa. Ensimmäiset liigaottelunsa Grahn pelasi jo teini-ikäisenä Kuopion KalPassa. Kahtena viimeisenä KooKoon vuotenaan Grahn kuului Mestiksen vahtiparhaimmistoon.

Kymmenen jatkosopimusta

Pisimmillä KooKoo on ensi kauden kokoonpanonsa rakentamisen suhteen puolustuksen osalla. Viime kauden pakeista kuusi on kirjoittanut KooKoon kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

KooKoon pakistossa jatkavat Kaj Lindström, Jussi Onnela, Jani Haapalainen, Jussi Laine, Jari Raattama ja alle 18-vuotiaiden MM-kisamiehistössäkin vast'ikään pelannut Tuomas Gärdström.

Hyökkääjistä jatkosopimuksen sorvasivat kolme kokenutta peluria sekä lupaavasti esiintynyt oma juniori. KooKoossa hyökkäävät ensi kaudellakin laitahyökkääjät Reino Soijärvi, Veli-Pekka Nutikka ja Eemeli Koskelainen sekä sentteri Teemu Timoskainen. Myös Eemeli Koskelainen sai kutsun viime kaudella nuorten maajoukkueeseen, mutta loukkaantuminen esti turnauksen.

Valmentaja Reijo Mansikka kertoo Kouvolan Sanomissa, että neuvotteluja uusista sopimuksista käydään yhä sekä uusien että viime kauden pelaajien kanssa.

Hyökkäys lähes kokonaan uuteen uskoon

KooKoon ensi kauden kokoonpanon suurimmat muutokset tulevat olemaan hyökkäyspäässä, joka olikin päättyneellä kaudella joukkueen akilleen kantapää. Liigaan siirtyneiden Ossi Louhivaaran ja Tuomas Vänttisen lisäksi lähtijöihin kuuluu perjantain Kouvolan Sanomien mukaan ulkomaille suuntaava kapteeni Mikko Mattila, sekä kotinurkilleen palaavat viime kauden liiga-avut Janne Mäkelä, Joose Lipponen ja Eero Lajunen. Muutama hyökkääjistä on lopettamassa uraansa.

Jari Keltanen ja Antti Huuhka ovat lopettelemassa, jotta pääsisivät vaivoistaan. Petri Anttila taas keskittyy näillä näkymin työelämään, Mansikka kertoi lehdessä.

Sekä Keltasen että Huuhkan urat ovat olleet varsin rikkonaisia. Lappeenrantalaislähtöisen Keltasen kauden sotki jalkavamma, eikä vikkelä laituri tehnytkään kuin kolme maalia. Kookoon omiin kasvatteihin kuuluva Huuhka kärsi puolestaan jatkuvasti pienemmistä vammoista, mutta kirjautti runkosarjassa oman piste-ennätyksensä 9+6.

Petri Anttila oli KooKoon ainoa ilman maaleja jäänyt hyökkääjä, kun taas kapteeni Mattila keräsi tehot 8+6. Liigamiehistä keskushyökkääjä Joose Lipposen tehot olivat 6+9, Eero Lajusen 3+12 ja loukkaantumisten riivaamaan Janne Mäkelän 9+6.

» Lähetä palautetta toimitukselle