Grönstrand sivuun Hermeksen peräsimestä

MESTIS / Uutinen
Mestiksen viimeisellä pudotuspelisijalla majaileva Kokkolan Hermes vaihtoi valmentajaa vain kaksi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Joukkuetta ensimmäistä kauttaan valmentanut Jari Grönstrand sysättiin sivuun, ja hänen paikkansa otti kakkosvalmentaja Jouni Vuorinen.

Valmentajanvaihdoksen taustalla ovat Hermeksen pitkään jatkuneet heikot otteet Mestiksessä. Joukkue taisteli syksyllä aivan sarjan terävimmässä kärjessä, mutta marraskuussa pidetyn maaottelutauon jälkeen otteet ovat olleet vaisuja. Parhaimmillaan sarjassa toisena ollut joukkue on pudonnut kahdeksanneksi.

Uusi vastuuvalmentaja Jouni Vuorinen, 39, on Hermeksen pitkäaikaisia runkopelaajia 1990-luvun alkupuolelta. Puolustajana pelannut Vuorinen kiekkoili kokkolalaisten riveissä vuosina 1992-1997. Hän on pelannut myös SM-liigaa Ilveksessä kahteen otteeseen 1980-luvulla.

Päävalmentajana Vuorinen ei ole aikaisemmin toiminut näin korkealla tasolla. Ensimmäisessä ottelussaan hän ei kyennyt muuttamaan joukkueensa kurssia, sillä Hermes hävisi eilen vieraissa niukasti KJT:lle. Vuorisen kakkosvalmentajana toimii Hermeksen manageri Jouni Kalliokoski.

Jari Grönstrandin 1+1-mallista sopimusta ei valmentajanvaihdoksesta huolimatta ole purettu. Hänen paluunsa joukkueen vastuuvalmentajan tehtäviin on kuitenkin käytännössä hyvin epätodennäköistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle