Golden Knights kiinnitti Marchessaultin kuudeksi vuodeksi - tehohyökkääjälle iso sopimus 27-vuotiaana

NHL / Uutinen
Marchessault on tehnyt tulosta myös Golden Knightsissa.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knights -hyökkääjä Jonathan Marchessault solmi uransa ensimmäisen ison sopimuksen. Hän tienaa kuuden vuoden mittaisella sopimuksella 30 miljoonaa dollaria.

Vegas Golden Knights ja Jonathan Marchessault ovat solmineet kuuden vuoden mittaisen ja 30 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Sopimus alkaa ensi kaudesta, ja hyökkääjä tienaa sen aikana keskimäärin viisi miljoonaa dollaria kaudessa.

Todellisuudessa hyökkääjän tienestit on porrastettu niin, että hän tienaa kahden ensimmäisen kauden aikana yhteensä 13 miljoonaa dollaria, kahdella seuraavalla kaudella kymmenen miljoonaa dollaria ja kahdella viimeisellä kaudella seitsemän miljoonaa dollaria.

27-vuotiaalle Marchessaultille sopimus on hänen uransa ensimmäinen miljoonasopimus. 173-senttinen hyökkääjä ei saanut koskaan NHL-varausta, ja AHL:ssä hän tahkosi peräti 306 ottelua ennen kuin ura NHL:ssä aukesi kunnolla. 

Golden Knightsin lisäksi Marchessault on NHL-urallaan edustanut Tampa Bay Lightningia ja Florida Panthersia. Viime kaudella hän oli Panthersin kolmanneksi tehokkain pelaaja tehoin 30+21.

Floridalaisorganisaatio jätti hyökkääjän kuitenkin suojaamatta NHL:n laajennusvaraustilaisuudessa. Lisäksi Panthers antoi Golden Knightsille Reilly Smithin taatakseen sen, että Golden Knights varaisi juuri Marchessaultin.

Tällä kaudella Marchessault on ollut yksi Golden Knightsin hyökkäyksen syömähampaista. 35 ottelussa kanadalainen on tehnyt 15 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle