TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Glad palaa Ässiin, Jalkanen Jokereihin

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät ilmoitti Kärpät-pelin jälkeen solmineensa loppukauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Gladin kanssa. Ässissä kolme ottelua vuokralla pelannut Samuli Jalkanen palaa puolestaan Jokereiden takalinjoille.

Kaudet 2002-04 Porissa viihtynyt Jarkko Glad, 31, teki viime keväänä kahden vuoden sopimuksen Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Skellefteå AIK:n kanssa. Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla Glad merkkautti itselleen 29 ottelussa tehot 5+5 ja istui 24 jäähyminuuttia.

SM-liigaa myös Ilveksessä, KalPassa ja JYPissä pelaanut Glad on kuitenkin viime aikoina jäänyt Ruotsissa pienelle peliajalle, jonka vuoksi hän halusi vaihtaa maisemia. Glad tunnetaan valmentaja Mika Toivolan luottomiehenä, joten paluu Poriin oli luonnollinen ratkaisu, kun Ässissä oli paikka auki yhdelle puolustajalle.

- Jarkko ilmoitti haluavansa palata Suomeen, mutta ennen kuin se oli mahdollista, hänen piti saada purettua ensi kautta koskeva sopimuksensa seuran kanssa. Siinä oli kova vääntäminen, mutta viime yönä Glad ja Skellefteå saivat vihdoin sovittua asioista, Toivola kommentoi itselleen mieluisan paluumuuttajan kuvioita.

Kirkkonummen Salamoissakin tällä kaudella vuokralla käyneen Samuli Jalkasen, 26, Ässäpesti jää siis ainakin tällä erää vain kolmen pelin mittaiseksi. Jokerit haluaa loppukautta silmällä pitäen miehensä takaisin ryhmäänsä.

- Jokereiden yhdeksäs pakki oli kolmen pelin ajan meidän paras pakki. Mielellämme olisimme Jalkasen pitäneet, mutta asia oli Jokereiden hallussa ja he ilmoittivat haluavansa hänet takaisin, Toivola harmitteli.

Jarkko Glad liittyy Ässien harjoitusvahvuuteen sunnuntaina. Näin ollen hän on porilaisten käytettävissä jo seuraavassa ottelussa, kun joukkue matkaa ensi tiistaina Raumalle Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle