Gilmourin lopettaminen vielä epävarmaa?

NHL / Uutinen
Doug Gilmour ilmoitti lauantaina virallisesti sen mitä monet NHL-fanit olivat jo koko kauden ajan ounastelleet: 18-vuotinen NHL-ura on ohi nyt. Maanantaina asiat olivat saaneet jo hieman erilaisen käänteen, lopettaminen ei olekkaan vielä 100% varmaa.

Maanantaina julkaistussa tiedotteessa Gilmour ilmoittikin vastoin viikonlopun lopettamispäätöstään, että hän viettää kesän kotonaan ja harkitsee vielä mitä tehdä. Tilannetta hän ei tule kommentoimaan ennen kesän loppua mitenkään. Lauantaina Gilmour oli todennut puhuessaan lopettamisesta, että mikäli hänelle tarjotaan hyvää sopimusta niin on pieni mahdollisuus että ura jatkuu vielä. Buffalossa se ei kuitenkaan tule tapahtumaan.

Gilmour pelasi kuluneen kauden Buffalossa siirryttyään sinne kesken kautta 1999-2000 Chicagosta. Runkosarjan 71 ottelussa hän teki 7 maalia ja antoi 31 syöttöä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Gilmourin rooli oli suuri joukkueen pudottaessa Philadelphian jatkosta. Ottelusarjan seitsemässä ottelussa Killer teki kaksi maalia ja 3 syöttöä. Toisen kierroksen sarjassa Pittsburghia vastaan saaliiksi tuli vain yksi syöttö.

18-vuotisen uransa aikana Gilmour on edustanut NHL:ssä St.Louisia, Calgarya, Torontoa, New Jerseytä, Chicagoa ja Buffaloa. Sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä hänen pistetahtinsa on kunnioitettava yli piste per peli(1342peliä/1343pistettä ja 170/177). Stanley Cupin Gilmour voitti vuonna 1989 Calgaryn riveissä iskien ratkaisumaalin Montrealia vastaan kuudennessa loppuottelussa. Hänet on myös valittu vuonna 1993 NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Kansainvälisissä otteluissa Killer kunnostautui vuoden 1987 Canada Cupissa, jolloin hänet valittiin turnauksen voittajajoukkueen Kanadan parhaaksi pelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle