Giguere nylki Punasiipiä jälleen, Wild maaliton Minnesotassa

Anaheim Mighty Ducksin maalivahti Jean-Sebastien Giguere jatkaa sensaatiomaisia otteita hallitsevaa Stanley Cup-mestaria vastaan. Minnesotassa oli viimeksi nähty Stanley Cup-pudotuspelejä 11 vuotta sitten. Viime yönä paikallisen Wildin kohdatessa Colorado Avalanchen pudotuspelikiekko teki paluun Minnesotaan.

Vuonna 1992 Minnesota North Stars hävisi Campbell Konferenssin ensimmäisen kierroksen kuudennen pelin Detroit Red Wingsille. Seuraava kausi oli North Starsin viimeinen NHL:ssä, mutta joukkue ei enää selviytynyt pudotuspeleihin.

Colorado Avalanchen Alex Tanguay hiljensi ensimmäisen erän alussa äänekkään kotiyleisön. Tanguay onnistui laukomaan kiekon ohi Wild-vahti Dwayne Rolosonin ajassa 3.33.

Toisessa erässä Wild painosti ja johti laukauksissa yhdessä vaiheessa jo 8-1, mutta Avalanchen maalilla Patrick Roy esitti pari huikeaa torjuntaa ja pelasi muutenkin varman pelin. Yhdessä tilanteessa Roy torjui Wild-pelaajan rystylaukauksen, mutta sylki kiekon eteensä. Roy oli pahasti sivussa maaliltaan, mutta onnistui torjumaan laukauksen ilmasta mailallaan.

Toista erää oli pelattu lähes 14 minuuttia, kun Joe Sakic nousi Wild-alueelle, ja ampui kiekon ranteella b-pisteiden välistä ohi Rolosonin. Avalanche johti 2-0. Kolmannessa erässä Peter Forsberg lopetti Wildin sinnittelyn viemällä Avsin ylivoimalla 3-0-johtoon, jotka olivat myös ottelun päätöslukemat.

Maalivahdit selvisivät vähillä torjunnoilla. Roy torjui kaikki häntä kohti lauotut 18 laukausta ja sai tililleen uransa 23. nollapelin kasvattaen hallussaan olevaa NHL-ennätystä taas yhdellä. Rolosonia kohti ammuttiin myös 18 kertaa, joten torjuntoja Wildin veskarilla oli 15.

Suomalaisista Coloradon Riku Hahl pelasi lähes 15 minuuttia. Wildin Antti Laaksonen pelasi reilut 16 minuuttia. Kumpikaan suomalaisista ei saanut tehopisteitä.

Red Wings törmäsi jälleen Giguereen

Anaheim Mighty Ducks johtaa Detroit Red Wingsiä vastaan otteluvoitoin 3-0 NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Jos joku olisi sanonut tämän ennen playoffien alkua, hänet olisi naurettu ulos.

Mutta tilanne on kuitenkin totisinta totta.

Paljon hehkutettu Ducks-maalivahti Jean-Sebastien torjui viime yön voitossa 36 kertaa. Koko Red Wings-sarjan aikana Giguerea kohti on lauottu 137 kertaa, joista ainoastaan neljä kiekkoa on mennyt hänen ohitseen maalinperukoille.

Viime yönä Ducks avasi ottelun maalitilin toisessa erässä. Samuel Påhlsson vei isännät 1-0-johtoon, kun toinen erä oli ehtinyt vanhentua vain reilut kaksi minuuttia. Maalin syöttäjänä oli Ducksin venäläislupaus Stanislav Chistov, joka kolmannen erän alussa tuikkasi Ducksin 2-0-johtoon.

Tilanteessa Red Wingsin maalivahti Curtis Joseph lähti maaliltaan pyrkimyksenään päästä käsiksi kulmauksessa olevaan kiekkoon ja purkaa se pois. Chistov ehti kuitenkin ensin kiekkoon, kiersi maalin ja pisti kiekon vanhanaikaisella käytännössä tyhjään maaliin ja Arrowhead Pondin yleisö mylvi.

Red Wingsin voimakas ruotsalaislaituri Tomas Holmström onnistui rikkomaan Gigueren nollan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kuusi minuuttia. Holmström onnistui pääsemään ensimmäisenä käsiksi omaan reboundiinsa ja sijoitti kiekon ohi Gigueren. Loput laukaukset 25-vuotias kanadanranskalainen kuitenkin torjui ja Ducks voitti 2-1.

Kaberle Leafsin sankari

Philadelphia Flyersin näytti aloittavan samaan tyyliin kuin millä se dominoi kotiotteluitaan Toronto Maple Leafsia vastaan. Flyers johti ottelua 2-0, kun ottelua oli ehtinyt vanhentua vain muutaman sekunnin yli kahdeksan minuuttia. Maalintekijöinä olivat puolustajat-Ericit, Weinrich ja Desjardins.

Air Canada Centerin yleisön ei tarvinnut kauaa hiljaisuudessa Flyersin kahden maalin johtoa ihmetellä, sillä Leafsin Robert Reichel kavensi tilanteen 2-1-lukemiin 37 sekuntia Desjardinsin maalista.

Kotiyleisö sai huutaa lisää toisessa erässä, kun Leafs ensin kavensi ja sitten siirtyi jo 3-2-johtoonkin. Leafs-pakki Tomas Kaberle ampui tasoituksen ylivoimalla Reichelin erinomaisesta syötöstä toisen erän alkuminuuteilla. Hyvin pudotuspeleissä pelannut Alexander Mogilny vei isännät ensi kerran johtoon ottelussa, kun erätaukoon oli matkaa neljä minuuttia.

Flyers onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin kolmannessa erässä. Ed Belfour oli torjunut Flyers-vedon eteensä ja Mark Recchi pääsi ensimmäisenä irtokiekkoon ja onnistui ohittamaan Belfourin. Tämän enempää ei maaleja varsinaisella peliajalla nähty.

Tomas Kaberlesta tuli Leafsin sankari, kun tsekkipakki teki illan toisen maalinsa toisessa jatkoerässä ajassa 87.20. Leafs siirtyi samalla sarjassa 2-1-johtoon.

Leafsin suomalaispakit Aki Berg ja Jyrki Lumme pelasivat kumpikin ottelussa noin 23 minuuttia ilman tehopisteitä. Flyersin Sami Kapanen sai Flyers-valmennukselta peliaikaa reilut 26 minuuttia.

Canucksille tappio ykköstykkien nukkuessa

Vancouver Canucksin ykköskenttä Markus Näslund – Brendan Morrison – Todd Bertuzzi teki runkosarjassa 119 maalia ja pisteitäkin triolla kertyi 282. Pudotuspeleissä kolmessa ottelussa sekä Näslund että Bertuzzi ovat kummatkin saaneet kasaan vain yhden syötön ja Morrison on kolmen pelin jälkeen ilman pisteitä.

Viime yönä St. Louis Blues siirtyi 3-1-voitollaan sarjassa otteluvoitoin 2-1 johtoon. Mikäli Canucks aikoo vielä nousta sarjassa voittoon, on Näslundin, Bertuzzin ja Morrisonin tehtävä pisteitä ja maaleja vähintään samaan tahtiin kuin runkosarjassa.

Maalittoman avauserän jälkeen Bluesin Pavol Demitra laukoi joukkueensa 1-0-johtoon aivan toisen erän alkuhetkillä. Doug Weight vei isäntäjoukkueen 2-0-johtoon ylivoimalla ottelun puolivälin paikkeillla. Vancouverin Marek Malik onnistui kaventamaan erän lopulla. Malikin maali oli ylivoimaosuma.

Bluesin Weight teki illan toisen ylivoimamaalin kolmannen erän viimeisellä minuutilla, kun Canucks pelasi ilman maalivahtia.

Canucksin Sami Salo pelasi ottelussa 22 ja puoli minuuttia. Saman joukkueen Jarkko Ruutu oli jäällä hieman alle kymmenen minuuttia.

Sens kukisti Islandersin jatkoajalla

Runkosarjan voittaja Ottawa Senators näyttää saaneen juonen päästä kiinni myös pudotuspeleissä. Avausottelunsa kotonaan 3-0 Islandersille hävinnyt Senators voitti seuraavan kotipelinsä ja viime yönä siirtyi sarjassa voitoin 2-1 johtoon, kun Todd White ampui jatkoajalla 3-2-voittomaalin.

Kotijoukkue Islanders oli avauserässä enemmän hereillä kuin Senators. Islandersin venäläissentteri Alexei Yashin teki ottelun avausmaalin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Todd White tasoitti pelin erän toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta erätauolle siirryttiin Islandersin 2-1-johdossa. Randy Robitaille veti johtomaalin, kun Whiten tasoituksesta oli ehtinyt kulua vain 24 sekuntia.

Senators-pakki Chris Phillips laukoi varsinaisen peliajan viimeisen maalin toisen erän viimeisellä minuutilla ajassa 39.16. Joukkueet kahlasivat ottelua läpi maalittomana aina toisen jatkoerän alkuminuuteille. Tuolloin ajassa 82.25 White teki illan toisen maalinsa ja hankki joukkueelleen 3-2-jatkoaikavoiton.

Islandersin Jannen Niinimaa pelasi ottelussa reilut 31 minuuttia.

Kaikki viime yönä pelatut sarjat jatkuvat keskiviikkona. Tuolloin Mighty Ducksilla on mahdollisuus tiputtaa yksi Stanley Cup-mestarisuosikeista jatkosta, jos Ducks onnistuu voittamaan neljännen pelin.