Gary Suter teki sopimuksen San Jose Sharksien kanssa

NHL / Uutinen
San Josessa viimeiset kolme kautta kiekkoillut Gary Suter teki sopimuksen mallia 1+1.

Suter on viimeiset kolme kautta pelannut kiekkoa Pohjois-Californian auringossa. Vapaana agenttina Sharkseihin siirtynyt Suter päätti sopimuksensa viime kesänä ja oli vapaa tekemään sopimuksen mihin tahansa seuraan. Suter kuitenkin viihtyy San Josessa mainiosti eikä koskaan ilmoittanut lähtöaikeistaan. Suter saa ensi kaudesta palkkaa 1,8 miljoonaa taalaa. Toinen vuosi sopimuksesta on optiovuosi. Suterin pito seurassa on tärkeää koska joukkueen puolustus tarvii kokeneen veteraanin nuorten tulokkaiden takia. Yliopistokiekon paras pakki viime kaudelta, Jeff Jillson on lähes varmuudella ensi kaudella Suterin pakkipari ja vasta pari kautta pelanneet Stuart ja Hannan eivät vielä ole valmiita pelaajia. Lisäksi Stuart on alkukauden poissa loukkaantumisen takia.

Suterin ura San Josessa ei ole ollut pelkkää auringonpaistetta. Ensimmäinen kausi piilaaksossa toi mukanaan ensimmäisessä ottelussa vakavan vamman olkapäähän jonka seurauksena olkapää ja rintalihas piti korjata ja loppukausi sujuikin rankan kuntoutuksen merkeissä. Viime kaudella Suter oli poissa kolme viikkoa jalkavamman takia vain palatakseen playoffseihin ja ensimmäisessä playoffs ottelussa, ensimmäisessä vaihdossa saumattomat pleksit tekivät jälleen temppunsa. Suter sai betoninkovista plekseistä aivotärähdyksen.

Suter on valittu ensi talven USA:n Olympiajoukkueeseen. Palkintokaapista löytyy Stanley Cup Calgaryn paidassa, Calder Trophy parhaana tulokkaana sekä World Cupin voitto 1996.

Muita uusia sopimuksia

Sharks teki jatkosopimuksen Matt Bradleyn kanssa. Bradley on viime kauden tulokkaita mutta peliaika jäi rajalliseksi johtuen Sharksien laajasta materiaalista oikealla laidalla. Bradley on nopea luistelija ja hanakka taklaaja sekä aggressiivinen karvaaja.

Uutena sentterinä joukkueeseen liittyy Coloradosta vapaana agenttina hankittu Joel Prpic. Prpic on kypärä päässä kaksimetrinen ja pitkälle yli satakiloinen pelaaja. Mitään suuria mainetekoja Prpic ei ole ehtinyt hankkimaan ja rooli San Josessakin lienee neloskentässä korvaamassa Dallasiin siirtynyttä Jim Montgomerya.

» Lähetä palautetta toimitukselle