Frölunda juhlii Ruotsin mestaruutta - Lehkonen voiton takuumiehenä

SHL / Uutinen
Frölunda Indians voitti CHL:n helmikuussa ja nyt huhtikuussa SHL:n.
Kuva © Emil Hansson www.hansson.kuvat.fi
Frölunda Indians on voittanut Ruotsin mestaruuden voitoin 4-1. Joukkue haki ratkaisevan voiton Skellefteåsta sunnuntaina ja palaa mestariksi ensi kertaa kauden 2004-05 jälkeen.

Frölunda nappasi SHL-mestaruuden lopulta yllättävän selvin lukemin. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Skellefteå ei päässyt kunnolla vauhtiin oikein missään vaiheessa sarjaa, ja göteborgilaisten nopea vastaiskutaktiikka oli myrkkyä Skellefteålle. 

Ratkaiseva viides peli kääntyi tehokkaasti paikkansa käyttäneelle Frölundalle lukemin 5-3. Mestaruus on Frölundan historian neljäs.

Lehkonen oli ratkaisevassa finaalissa huippuvedossa ja avasi maalinteon jo alle kahden minuutin jälkeen. Hän teki myös Frölundan 3-0-johtomaalin niin ikään avauserässä.

Frölundan mestaruuden takuumiehiä olivat muun muassa pistepörssiä pudotuspeleissä dominoineet Ryan Lasch ja Artturi Lehkonen sekä joukkueen kapteeni Joel Lundqvist.

Skellefteå pelasi finaaleissa jo kuudetta kertaa peräkkäin, mutta joutui taipumaan viime kauden tapaan hopealle. Frölunda oli tällä kaudella kova, sillä joukkue voitti myös CHL:n mestaruuden. 

Suomalaisista myös U18-maajoukkueen mukana oleva Kristian Vesalainen on yksi Frölundan mestareista. Jannne Pesonen jäi hopealle toista kevättä peräkkäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle