Frölunda ja Sparta Praha CHL-finaaliin

CHL / Uutinen
CHL:n finalistit ovat selvillä
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Ruotsalainen Frölunda jahtaa toista peräkkäistä CHL:n voittoa helmikuussa, kun se onnistui voittamaan sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin toisessakin välierässä. Ensimmäistä kertaa finaalissa nähdään myös tšekkiläinen joukkue, kun Sparta Praha eteni toisesta välieräparista finaaliin.

Frölunda vahvistaa asemaansa läntisen Euroopan parhaana kiekkoseurana, sillä se on selvinnyt finaaliin jokaisella kaudella nykymuotoisessa CHL:ssä. Kaksi vuotta sitten joukkue kärsi tappion, mutta viime vuonna se kaatoi Kärpät finaalissa, ja näin mestaruutta päästiin juhlimaan Göteborgissa.

Tällä kaudella Frölunda takelteli vielä alkulohkossa, mutta eteni kuitenkin tasaisen lohkon voittajana jatkoon. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Junost Minsk voitti ensimmäisen osaottelun, mutta sen jälkeen Frölundalla on seitsemän peräkkäistä voittoa. Jalkoihin ovat jääneet myös Eisbären Berlin, Linköping HC sekä välierässä Fribourg-Gotteron, joka kaatui yhteismaalein 9−1. 

Sparta Praha oli alkulohkonsa kakkonen, mutta on pudottanut sen jälkeen jatkosta Kärpät, HV71:n, SC Bernin sekä Växjö Lakersin. Ottelupari oli jonkun verran tiukempi, sillä Sparta vei yhteismaalit 6−1.

Finaali pelataan 7. helmikuuta Göteborgissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle