Frölunda jälleen CHL:n paras

CHL / Uutinen
Nicklas Lasu nousi Frölundan jatkoaikasankariksi.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Göteborgilainen Frölunda HC on toista kertaa peräkkäin Champions Hockey Leaguen mestari, kun se onnistui voittamaan finaalissa HC Sparta Prahan jatkoajalla maalein 4−3. Ratkaisumaalista vastasi Nicklas Lasu.

Avauserässä nähtiin neljä maalia. Sparta Praha sai unelma-alun, kun Lukas Cingel pisti Petr Kalinan laukauksen irtokiekon sisään. Casey Wellman toi Frölundan tasoihin, ennen kuin Frölunda sai ison mahdollisuuden Miroslav Formanin viisiminuuttisen ja pelirangaistuksen myötä.

Rangaistuksen aikana molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Petr Vrana osui vastahyökkäyksestä ennen kuin Joel Lundqvist toi kotijoukkueen jälleen tasoihin ohjaamalla Henrik Tömmernesin laukauksen maaliin.

Toinen erä oli täydellistä Frölundan hallintaa ja Wellmanin illan toinen vei ruotsalaisryhmän kiinni toiseen peräkkäiseen Champions Hockey Leaguen voittoon. Sparta Praha oli kuitenkin kolmannessa erässä parempi, ja Lukas Klimek onnistui tasoittamaan. Päätöserässä Sparta Prahalla oli paremmat mahdollisuudet kääntää peli edukseen jo varsinaisella peliajalla, mutta ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta.

Kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika ehti vanheta vain puolitoista minuuttia ennen kuin Mats Rosseli Olsen nousi maalille ja syötti Nicklas Lasulle, joka siirsi kiekon ohi Tomas Pöpperlen.

» Lähetä palautetta toimitukselle