Forssan juhladerby päättyi tasapeliin

MESTIS / Uutinen
Forssan jäähallissa oli lauantai-iltapäivällä juhlan aihetta, kun Forssan Palloseura kohtasi 75-vuotisjuhlaottelussaan Forssa Flamesin, jonka taustalla vaikuttava FoPS Juniorit on puolestaan seurana ehtinyt 30 vuoden ikään. Tuloksena joukkueiden kohtaamisesta oli tasapeli maalein 5-5.

Pelin luonteen mukaisesti se käytiin hieman muokatuin säännöin peliajan ollessa 3x15 minuuttia. Nykypelaajien lisäksi kummassakin joukkueessa esiintyi noin kentällisen verran yleisön hyvin tuntemia entisiä pelaajasuuruuksia. Yksi heistä oli FPS:ssa 274 maalia ja 444 tehopistettä urallaan kerännyt Jarkko Aaltonen, jonka pelipaita numerolla 8 nostettiin hallin kattoon ennen ottelun alkua. Aiemmin jäädytetyt pelinumerot ovat Mika Helkearon 15 ja Kari Lindqvistin 11.

Pelaaja-Aaltosen ohella toinen tapahtumassa palkittu henkilö oli FPS:n puheenjohtajana yli 15 vuotta lähes yhtäjaksoisesti toiminut Ilppo Aaltonen, jolle ojennettiin Jääkiekkoliiton myöntämä kultainen ansiomerkki.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisen vei FPS nimiinsä 4-1 Ari-Pekka Hakalan aloittaessa maalinteon. Päätöserä meni vuorostaan Flamesille 4-1 Pasi Vuorelan tasoittaessa kamppailun viimeisellä minuutilla illan toisella maalillaan. Flamesilta ottelussa onnistuivat maalinteossa Vuorelan lisäksi Sami Nummi, Eero Murto ja Ari Kauti, kun taas FPS:n muut täysosumat kirjattiin Karri Kivelle, Ossi Häkkiselle, Mikko Laaksoselle sekä Henri Korteniemelle.