IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Folignolle pitkä jatkosopimus Blue Jacketsiin

NHL / Uutinen
Tätä naamaa nähdään Ohiossa vielä pitkään.
Kuva © Getty Images
Columbus Blue Jackets on solminut kuusivuotisen jatkopaperin avainhyökkääjänsä kanssa.

Elämänsä kautta pelaava Nick Foligno, 27, on tehnyt kuusivuotisen jatkosopimuksen Blue Jacketsiin. Sopimuksen yhteisarvo on 33 miljoona dollaria, mikä tarkoittaa keskimäärin 5,5 miljoonan dollarin vuosituloja. Hänelle on luvassa ensi kaudesta lähtien lähes kahden ja puolen miljoonan dollarin palkankorotus.

Foligno on ollut alkukauden kovimpia pistemiehiä Blue Jacketsissa ja on myös NHL:n tehokkaimpia vasemman laidan hyökkääjiä. Tähän mennessä pelaamissaan 33 ottelussa Foligno on nakuttanut 31 tehopistettä, joista 17 on maaleja. Folignon piste-ennätys on 47 pistettä kaudelta 2011-12, jolloin hän pelasi täyden 82 ottelun runkosarjan.

Tuo ennätyslukema syntyi Ottawa Senatorsin paidassa, jossa Foligno aloitti NHL-uransa. Senators varasi hänet kesän 2006 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen lopussa. Folignolla on Kanadan ja Yhdysvaltain kansalaisuudet. Maajoukkuepeleissä Foligno edustaa Yhdysvaltoja, jonka paidassa hän onkin pelannut kahdet aikuisten maailmanmestaruuskisat.

Foligno tulee seuraavassa ottelussaan saavuttamaan yhden rajapyykin, kun hänellä on tähän mennessä koossa 499 ottelua NHL:ssä. Näissä on syntynt 237 tehopistettä. Blue Jacketsiin Foligno päätyi kesällä 2012, kun hänet kaupattiin pois Senatorsista vaihdossa peruspuolustaja Marc Methotiin.

Työläs ja paljon taklaava Foligno tulee mielenkiintoisesta kiekkoperheestä. Hänen Mike-isänsä pelasi omalla urallaan yli tuhat NHL-ottelua ja tuli tunnetuksi tavastaan hypätä tehdessään maalin. Nick-poika matki tuota tuuletusta oman avausmaalinsa jälkeen.

Nickin 23-vuotias pikkuveli, Marcus, pelaa myös NHL:ssä tällä hetkellä. Hän edustaa Buffalo Sabresia ja on myös viimeisen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa NHL:n puolella. Toinen heidän siskoistaan, Cara, toimii urheilutoimittajana ja on haastatellut kumpaakin veljeään.

» Lähetä palautetta toimitukselle