Flyersin Mike Richardsille NHL-uran ensimmäinen hattutemppu

NHL:ssa pelattiin kahdeksan ottelun kierros. Illan suurin sankari oli Philadelphian Mike Richards, joka maalasi kolmesti. Detroit kylvetti Nashvillea Joe Louis Arenalla, ja Miikka Kiprusoff pysäytti Anaheimin. Pittsburgh jatkaa vaellustaan varjojen mailla, tällä kertaa pisteautomaatilla kävi Boston Bruins.

Pittsburgh - Boston 1-3

Mellon Arenalla Pittsburgh sai vieraakseen Bostonin. Avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä vierailija nappasi tiiviin otteen pistepotista, siirtymällä 0-2-johtoon Travis Greenin ja Brad Stuartin osumilla.

Päätöserässä Stuart osui toistamiseen, ja vei Bruinsin 0-3-karkumatkalle. Tomas Surovyn 1-3-kavennusmaali loppuhetkillä ei enää Penguinsia auttanut, vaan pisteet matkasivat Bostoniin.

- Oli meiltä onneton esitys. Ilman Marc-Andre Fleuryn huimia torjuntoja numerot olisivat voineet olla todella pahat, Penguins-luotsi Michel Therrien kommentoi pelin jälkeen.

Jani Rita, Pit, 0+0, +/- 0, 15:00

St. Louis kukisti Vancouverin

Vancouver - St.Louis 2-4

St.Louis saapui General Motors Placeen Vancouverin vieraaksi. St. Louis karkasi isänniltä jo ensimmäisessä erässä. Petr Cajanek, Mark Rycroft ja Vladimir Orszagh vastasivat vieraiden avauserän näytöksestä, ja kun Vancouverilta onnistui ensimmäisessä erässä vain Richard Park, niin tauolle lähdettiin 1-3 tilanteesta.

Toisessa erässä Canucks pääsi vielä peliin mukaan, kun Todd Bertuzzi iski 2-3-kavennusosuman. Päätöserän ainokaisesta vastasi Bluesin Keith Tkachuck, ja pisteet matkasivat St.Louisiin numeroin 2-4.

- Yksikään pelaajamme ei pelannut kovin erikoisesti, manaili Canucks-luotsi Marc Crawford.

Jarkko Ruutu, Van, 0+0, +/- 0, 2 laukausta, 16:07

Sami Salo, Van, 0+0, +/- 0, 1 laukaus, 28:04

San Jose niukasti Chicagoa vahvempi

San Jose - Chicago 2-1

HP Pavilionissa iskivät yhteen Sharks ja Blackhawks. Avauserän molemmista maaleista vastasi isäntäjoukkue Sharks. Maalintekijöinä Patrick Marleau ja Joe Thornton.

Toisen erän ainokaisen tekaisi vierasjoukkue Blackhawks, tarkemmin sanottuna hyökkääjä Kyle Calder. Päätöserä oli maaliton, joten Sharksille niukka voitto, ja täysi pistepotti.

- Oletimme Blackhawks-pelaajien olevan väsyneitä, koska pelasivat eilen, ja yritimmekin panostaa puolustuspeliimme, kommentoi Sharksin avausmaalin syöttäjä Steve Bernier.

Vesa Toskala, SJ, 29/30 torjuntaa

Henrik Lundqvist torjui Ottawan kumoon

NY Rangers - Ottawa 5-1

Madison Square Gardeniin saapui pistejahtiin Ottawa. Avauerässä ei maaleja nähty, mutta toisessa erässä isännät siirtyivät vajaassa minuutissa 1-0-johtoon tsekkitähti Jaromir Jagrin ylivoimaosumalla. Ottelun toisestakin osumasta vastasi tsekkipelaaja, tällä kertaa Rangers-pakki Marek Malik, jonka maalilla kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon.

NY Rangers pääsi yllättäen alivoimalla kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen, ja Jason Ward viimeisteli tilanteeksi 3-0. Erän lopulla Senatorsin Chris Kelly onnistui kaventamaan yv-pyörityksen jälkeen, kun Rangers oli tullut juuri täysilukuiseksi.

Viimeisessä erässä nähtiin vain kotijoukkueen maaleja. Ensin Michael Nylander siirsi isännät jo 4-1 johtoon, ja lopullisen naulan Senators-arkkuun löi Martin Straka 5-1 osumallaan.

- He saivat pari onnekasta maalia, mutta kokonaisuutenakin he olivat selvästi meitä parempia. Maalivahtipelissä oli suuri ero. Henrik Lundqvist on juuri tällä hetkellä mahdollisesti NHL:n kuumin maalivahti, kehui Hasek Rangersin tulokasvahtia.

- Hän (Lundqvist) esitti muutamia valtavia torjuntoja. Emme onnistuneet viimeistelyssä, emmekä pystyneet nostamaan tasoamme. Tiesimme, että Rangers pelaisi hyvin meitä vastaan kotonaan, niin mekin pelasimme heitä vastaan Ottawassa, Ottawan Bryan Smolinski kommentoi.

Ville Nieminen, Nyr, 0+1, +/- 0, 10:31

Mike Richardsille NHL-uran ensimmäinen hattutemppu

Philadelphia - NY Islanders 5-2

Wachovia Centerissä iskivät yhteen Flyers ja Islanders. Ottelu alkoi isäntien tahtiin. Vain muutaman peliminuutin jälkeen nuori Mike Richards onnistui alivoimalla, ja siirsi Flyersin johtoon. Philadelphian toinen osuma syntyi ensimmäisen tapaan erikoistilanteesta. Tällä kertaa ylivoimalla, ja tekijänä R.J. Umberger.

Toisessa erässä Islanders kavensi Trent Hunterin ylivoimaosumalla. Philadelphian 3-1-osumaa tarkistettiin videolta, ja lopulta se hyväksyttiin. Kyseessä oli Mike Richardsin illan toinen osuma. Islandersin slovakkihyökkääjä Miroslav Satan nosti vieraat vielä maalin päähän ylivoimaosumalla, mutta loppu peli oli Philadelphian näytöstä.

Toisen erän lopulla Flyers löi taululle tilanteeksi 4-2, Jeff Carterin ylivoimaosumalla. Päätöserän viimeisellä minuutilla rookie-hyökkääjä Richardsille avautui paikka iskeä alivoimalla kiekko tyhjiin, ja Richards ei erehtynyt, vaan laukoi illan kolmannen osumansa. Pisteet jäivät isänille lukemin 5-2.

- Meiltä oli avainpelaajia sivussa, joten jokaisen täytyi nostaa tasoaan, illan sankari Mike Richards kommentoi ottelun päätyttyä.

Richards viittasi avainpelaajilla vatsataudista kärsineeseen Simon Gagneen, sekä nivusvammaiseen Peter Forsbergiin. Islandersilta oli sivussa Aleksei Zhitnik. Flyers kutsui AHL:sta Ryan Readyn ja Stefan Ruzickan täydentämään hyökkäystä.

Sami Kapanen, Phi, 0+0, +/-0, 2 laukausta, 19:39

Joni Pitkänen, Phi, 0+1, +2, 1 laukaus, 25:43

Antero Niittymäki, Phi, luukkuvahtina

Detroit kuritti Nashvillea

Detroit - Nashville 6-0

Joe Louis Arenalla oli tänä iltana vain yksi joukkue. Vierailulle saapunut Nashville oli täysin aseeton isäntien edessä. Avauserässä Detroit-pakki Nicklas Lidström siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Toisessa erässä Red Wings siirtyi nopeaan tahtiin jo kolmen maalin karkumatkalla, Brendan Shanahanin ja Mathieu Schneiderin osumilla. Lopullista selkärangan napsahtelua vierasjoukkueen vaihtopenkiltä kuului, kun Henrik Zetterberg siirsi ylivoimaosumallaan Detroitin jo 4-0-johtoon.

Päätöserä oli lähinnä kosmetiikkaa. Mikael Samuelsson viimeisteli 5-0-osuman, ja Pavel Datsjuk sivalsi loppunumeroiksi karut lukemat, 6-0. Manny Legacelle nollapeli oli toinen peräkkäinen.

- Toisessa erässä pelasimme juuri niinkuin meidän piti. Otimme kontrollinen pelistä. Nashville näytti jotenkin väsyneeltä joukkueelta, Brendan Shanahan kertoi pelin jälkeen.

Nashvillen kokoonpanosta puuttui Scott Walker, joka kärsii rannevammasta.

Kimmo Timonen, Nas, 0+0, -3, 3 laukausta, 16:37

Columbus ja Los Angeles maalijuhlissa

Columbus - Los Angeles 7-4

Nationwide Arenalla kohtasivat Columbus ja Los Angeles. Vierailija Kings johti ensimmäisen erän jälkeen ottelua jo 1-3. Vieraiden maaleista vastasivat Eric Belanger, Dustin Brown ja Tim Gleason. Isäntien ainokaisen iski Trevor Letowski. Toisessa erässä Blue Jackets punnersi rinnalle, kun Trevor Letowski ja Jaroslav Balastik iskivät maalin mieheen.

Päätöerä oli isäntien näytöstä. Columbus karkasi jo 6-3-johtoon Jason Chimeran, David Vybornyn ja Sergei Fedorovin maaleilla. Kingsin Derek Armstroning 6-4-kavennusosuma oli laiha lohtu, kun pelin loppuhetkillä Jason Chimera viimeisteli loppunumerot 7-4.

- Aloitimme mahtavasti, kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Jostain syystä päästimme heidät peliin mukaan. Teimme muutamia virheitä, joista Blue Jackets rankaisi, harmitteli Kingsin Craig Conroy.

Kings on nyt hävinnyt seitsemän ottelua putkeen. Columbukselta oli sivussa illan ottelusta Bryan Berard, Los Angelesilta taas Mattias Norström.

Miikka Kiprusoff pysäytti Anaheimin

Calgary - Anaheim 3-1

Pengrowth Saddledomella kohtasivat Flames ja Mighty Ducks. Avauserässä molemmat joukkueet iskivät kertaalleen. Ensin Flames siirtyi johtoon Matthew Lombardin osumalla. Andy McDonald kuittaisi kuitenkin tuon maalin, ja iski kiekon verkkoon Teemu Selänteen syötöstä.

Toisessa erässä nähtiin kaksi osumaa. Molemmista vastasi kotijoukkue. Maalintekijöinä Chris Simon ja Daymond Langkow. Päätöerää Anaheim hallitsi, vieden laukaukset 9-4, mutta ei onnistunut maalinteossa, ja loppunumeroiksi jäikin 3-1.

- Puolustus teki loistotyötä. Ei yhtään läpiajotilannetta, ja muutenkin lähes kaikki laukaukset tulivat kaukaa, Flames-vahti Miikka Kiprusoff kiitteli joukkuetovereitaan.