Flyers murskasi Islandersin, Ducks yhä voittojen tiellä

Claude Giroux kyykytti Islandersin puolustusta.
Atlantin divisioonan sisäisessä kamppailussa Philadelphia Flyers piipahti New Yorkissa ja katkaisi tylysti Islandersin orastavan voittoputken lyömällä tulostaululle lukemat 7-0.

New Yorkissa kohtasivat paikallista aikaa iltapäivällä pelatussa ottelussa kolmatta perättäistä voittoaan metsästänyt New York Islanders ja Montreal-tappion jälkeen nousua yrittänyt Philadelphia Flyers. Molemmille pisteet ovat tärkeitä, sillä kumpikin joukkue sijaitsee itäisen konferenssin pudotuspeliviivan alapuolella.

Ottelun ensimmäinen vaihto näytti jo suuntaa tulevalle, kun Flyers-kapteeni Claude Giroux vei joukkueensa 1-0-johtoon 30 sekunnin pelin jälkeen. Matt Readin syöttö löysi maalia kohti puolustuksen takana hiipivän Giroux'n, joka nosti kiekon yli Jevgeni Nabokovin patjan.

Puolustuspeli oli avauserässä osittain vielä iltapäivätorkuilla ja avoimia paikkoja siunaantui varsinkin Islandersin päätyyn. Ensimmäisen erän tärkeitä kulminaatiopisteitä oli Islandersin neljännellätoista minuutilla saama kokonaista kaksi minuuttia kestänyt 5-3-ylivoimapeli. Islanders ei kuitenkaan pystynyt luomaan edes hyviä tekopaikkoja, vaikka joukkueen ylivoimapeli on ollut yksi tehokkaimmista tämän kauden NHL:ssä.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinenkin

Toinen erä ja sen alku oli kuin kopio ensimmäisestä. Jälleen ennen kuin erä oli ehtinyt vanheta ensimmäistä minuuttiakaan Philadelphia oli iskenyt maalin ja taululla komeilivat vierasjoukkueen 2-0-lukemat. Asialla sama ryhmä kuin ensimmäisessä erässä. Miehet vaihtoivat vain rooliaan. Tällä kertaa viimeistelijänä Read Giroux'n syötöstä. Matt Martin yritti herätellä joukkuettaan ja kotiyleisöä taklauksellaan, josta Wayne Simmonds ei riemastunut vaan nakkasi hanskat haasteeksi jäihin. Martin ei ujostellut ja herrat ottivatkin yhteen vitosten arvoisesti.

Isäntien peli ei kaatunut tilaisuuksien puutteeseen, vaan tehottomaan viimeistelyyn. John Tavaresin johtama ykkösketju sai luotua hyviä tekopaikkoja toisessa erässä ja ylivoimapelikin parani erän vanhetessa. Matt Moulson, Mark Streit ja Lubomir Visnovski vierailivat kaikki tekopaikoilla. Toisaalta Flyersin puolustus onnistui blokkaamaan hyvällä prosentilla Islandersin laukauksia.

Toisen erän ylivoimamahdollisuutensa Flyers käytti hyväkseen, vaikka ensin näytti siltä, että maali syntyisi vastakkaiseen päätyyn, kun Casey Cizikas pääsi nokikkain Ilja Brizgalovin kanssa. Venäläinen veti kuitenkin pitemmän korren ja syntyneestä nopeasta vastahyökkäyksestä Jakub Voracek petasi avopaikan Brayden Schennille. 3-0 Philadelphialle ja jo kolmas syöttöpiste Voracekille. Se ei kuitenkaan miehelle vielä riittänyt, sillä erän jälkipuoliskolla syöttöpistesaldo kasvoi jo neljään, kun Philadelphia meni jo ratkaisevalta tuntuneeseen 4-0-johtoon. Voracek pelasi kiekon Readille, joka jatkoi kiekon takatolpalla kärkkyneelle Giroux'lle. Kapteeni kiepautti kiekon tolpan ympäri maaliin. Giroux'lle illan toinen maali ja koko kauden viides.

Viimeisessäkin erässä ainoastaan Philadelphia Flyers pääsi maalien makuun. Sen joka osa-alue oli tänään vastustajaa vahvempi. Zac Rinaldolla oli edessään ammottava tyhjä häkki, kun Harry Zolnierzcyk oli viilettänyt vasemmalta sisään ja puolustus oli pelattu kahville. Rinaldo ei erehtynyt ja lukemat taululla jo murskaavat 5-0. Sekään ei ollut lopulta tarpeeksi. Danny Brieren iskettyä päätöserässä kahdesti olivat loppulukemat 7-0 ja kotiyleisö synkän hiljainen. Brizgalov tarvitsi nollapeliinsä 19 torjuntaa.

Anaheim vääntövoittoon Columbuksesta

Anaheim Ducks jatkoi voittojen tiellä, kun sen vieraaksi Kaliforniaan saapui Jarmo Kekäläisen hallinnoima Columbus Blue Jackets. Vieraat saivat ottelulle paremman alun ja hallitsi ensimmäisen erän ensimmäistä puoliskoa laukausten, tekopaikkojen ja myös maalien muodossa. 1-0-johtoasemaan Blue Jacketsin vei Vaclav Prospal.

Ducksin kone käynnistyi hitaammin, mutta kun se käynnistyi, joukkue kykeni kahteen nopeaan maaliin. Ensin Peter Holland ratkaisi läpiajosta ja avasi kauden maalitilinsä Bobby Ryanin oivasta pystysyötöstä. Vain 21 sekuntia tasoitusta myöhemmin Ryan Getzlaf vei Anaheimin 2-1-johtoon.

Toisenkin erän vierailijat aloittivat terävämmin, mutta sen hyökkäyspeliä aiemminkin vaivannut tehottomuus ja Ducksin uhrautuva puolustuspeli pitivät isännät johtoasemassa. Derick Brassard katseli välillä jo turhautuneena kattoon, kun ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut maalinteossa. Aina osui jokin este tielle, ellei Ducks-vahti Jonas Hiller niin sitten Francois Beaucheminin jalka. Erän edetessä otteet tasoittuvat, mutta maaliluvut pysyivät ennallaan.

Kolmannessa erässä hermostuminen saattoi lopulta maksaa muuten kurinalaisesti pelanneelle Blue Jacketsille tärkeitä pisteitä. Corey Perry rankaisi ylivoimalla ja vei Anaheimin kahden maalin johtoon. Peli vaikutti kääntyvän Anaheimille, mutta ratkaisevalla hetkellä Brassardin yritykset vihdoin palkittiin ja se toi sinitakeille taas lisää virtaa. Viimeisellä minuutilla Jack Johnsonilla oli tekopaikkansa, mutta ottelun parhaana pelaajana palkittu Hiller oli tällä kertaa parempi. Peli ei aina ole kaunista, mutta pisteet ratkaisevat. Nyt ne jäivät Anaheimiin maalilukemin 3-2.

Maaleja ja nollapelejä

Nashvillen Pekka Rinne sai komennuksen maalinsuulle toisessa erässä sen jälkeen, kun virkaveljensä Chris Mason oli päästänyt sisään kuusi laukausta kahdeksastatoista. Rinne piti omalta osaltaan nollan ja torjui kaikkiaan kymmenen laukausta, mutta Predators taipui Colorado Avalanchelle 6-5. Jokaisella ottelun yhdellätoista maalilla oli eri tekijä.

Montrealissa Carey Pricen poissaollessa tolppien välissä loistanut Petr Budaj piti koko ottelun ajan maalinsa puhtaana. Canadiens otti 3-0-voiton Carolina Hurricanesta ja katkaisi näin Hurricanesin kolmen ottelun voittoputken. Budaj'lle kertyi ottelussa 19 koppia.

Toronto Maple Leafsin maalilla Ben Scrivens joutui urakoimaan Canadiens-kollegaansa enemmän, kun Toronto kävi hakemassa voiton Florida Panthersista lukemin 3-0. Scrivensin tilille mahtui kaikkiaan 37 torjuntaa. Nollapeli oli Scrivensille jo toinen perättäinen.

Nollapelien saralla illan neljännen otti Phoenix Coyotesin veräjänvartija Mike Smith. Hän ehti kiekon tielle 30 kertaa ja otti kauden kolmannen nollapelinsä. Kauden tappioilla aloittanut Phoenix on onnistunut viimeisestä viidestä kamppailustaan voittamaan neljä.

NY ISLANDERS-PHILADELPHIA 0-7
NEW JERSEY-OTTAWA 1-2 vl.
COLORADO-NASHVILLE 6-5
MONTREAL-CAROLINA 3-0
FLORIDA-TORONTO 0-3
PHOENIX-CALGARY 4-0
ANAHEIM-COLUMBUS 3-2