Flyers mursi kirouksensa, suomalaisille debyyttejä

Wayne Simmonds katkaisi Antti Raannan voittoputken.
Philadelphia Flyers vei voiton New York Rangersin kotihallissa ensimmäisen kerran lähes kuuteen vuoteen. Markus Hännikäinen ja Juuse Saros debytoivat.

Philadelphia Flyers haki 3−0-voiton New York Rangersin kotihallista. Ottelu päätti samalla Rangersin pitkän kotivoittoputken Flyersia vastaan. Edellisen kerran Flyers on lähtenyt Madison Square Gardenilta voittajana helmikuussa 2011.

Rangers pelasi ilman Derek Stepania, joka loukkaantui edellisessä ottelussa Boston Bruinsin hyökkääjän Matt Beleskeyn taklauksesta ja kärsii kylkiluiden murtumista.

Ottelun ensimmäinen erä oli enimmäkseen Rangersin hallintaa, vaikka varsinaiset maalipaikat jäivät vähäisiksi. Ensimmäinen pystypaini nähtiin, kun ottelua oli käyty vajaat 11 minuuttia. Rangersin Dylan McIlrath taklasi kovaa Nick Schultzia Flyersin puolustusalueella ja Luke Schenn lähti opastamaan McIlrathille vastustajan kunnioitusta. Rangers pääsi tämän jälkeen yrittämään ylivoimalla, mutta ilman tulosta.

McIlrathin taklauksen seurauksena Schultz joutui poistumaan kaukalosta ylävartalovamman vuoksi, eikä palannut enää otteluun.

Toisessa erässä Flyers nosti kierroksia ja ottelun puolessa välissä nähtiin vauhdikasta menoa kaukalon molemmissa päissä. Ottelun ensimmäisen osuman hoiti Flyersille Wayne Simmonds, joka pääsi Matt Readin avustuksella läpi Rangers-puolustuksen ja nosti kiekon maalia vartioineen Antti Raannan taakse. Osuma päätti Simmondsin kuuden ottelun mittaisen pisteettömän putken.

Rangers rukkasi ketjujaan kolmanteen erään lähdettäessä. Muutos ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan Flyers pääsi rokottamaan toisen kerran, kun kolmatta erää oli käyty kolme minuuttia. Sean Couturier luuti Simmondsin laukauksesta syntyneen paluukiekon Raannan längistä läpi.

Rangersin ilme ei parantunut erän kuluessa, eikä rutistus kuudella kenttäpelaajalla ottelun viime minuuteilla auttanut asiaa. Loppulukemat 3–0 viimeisteli Rangersin tyhjään verkkoon Simmonds illan toisella osumallaan.

Steve Masonille ottelu oli kauden ensimmäinen nollapeli. Masonille tilastoitiin 24 torjuntaa Flyersin maalilla, kun vastapuolella Raanta pysäytti kiekon 31 kertaa ja kärsi kauden ensimmäisen tappionsa.

Ensikertalaiset tappiolle

Yön NHL-kierroksella nähtiin kaksi kotimaista ensiesiintymistä, kun Markus Hännikäinen pelasi Columbus Blue Jacketsin väreissä ottelussa St. Louis Bluesia vastaan ja Juuse Saros aloitti Nashville Predatorsin maalilla Buffalo Sabresia vastaan.

Blue Jackets pelasi ilman Brandon Dubinskya, joka kärsi edellisestä pelistä ansaittua yhden ottelun rangaistustaan poikittaisesta mailasta Sidney Crosbyn niskaan. Hännikäinen kellotti 6:15 peliaikaa Bluesin 3−1-voittoon päättyneessä ottelussa.

Myös Saroksen NHL-debyytti oli tappiollinen Sabresin viedessä 4−1-voiton mukaansa Nashvillestä. Saros onnistui torjuntatöissä 20 kertaa torjuntaprosentilla 87%.

NY RANGERS – PHILADELPHIA 0–3
MONTREAL – NEW JERSEY 2–3 ja.
PITTSBURGH – EDMONTON 2–3 vl.
TAMPA BAY – NY ISLANDERS 2–3
TORONTO – WASHINGTON 2–4
MINNESOTA – DALLAS 3–4 ja.
NASHVILLE – BUFFALO 1–4
ST. LOUIS – COLUMBUS 3–1